Nicole Hofland wil met Zoetermeer On Stage gemeente, scholen en bedrijfsleven met elkaar verbinden. Foto: Robbert Roos
Nicole Hofland wil met Zoetermeer On Stage gemeente, scholen en bedrijfsleven met elkaar verbinden. Foto: Robbert Roos (Foto: Robbert Roos)

Nicole Hofland: "On Stage moet Zoetermeer verder verbinden"

Robbert Roos

Zoetermeer On Stage is hét beroepenfeest voor VMBO-leerlingen van het Stedelijk College, Oranje Nassau College Clauslaan, Oranje Nassau College Parkdreef, Picasso Lyceum Zoetermeer en Pleysier College. Omdat je alles mag worden, behalve ongelukkig. Maar projectleider Nicole Hofland trekt het breder. "On Stage moet het bedrijfsleven, de scholen en gemeente Zoetermeer verder verbinden."

Zoetermeer - Je komt binnen in een grote ruimte terwijl een swingende brassband je voorgaat. Terwijl je je eerste stappen op de rode loper zet staan links en rechts rijen mensen die voor je klappen en je toejuichen. Ondertussen flitsen verschillende fotografen er op los. Dat is wat VMBO-leerlingen te wachten staat als ze bij Zoetermeer On Stage hun entree maken. "Gaaf toch, zo'n ontvangst?" steekt projectleider Nicole Hofland van wal. "Echt een kippenvelmomentje hoor en niet alleen voor de leerlingen." Ze is dan ook op een missie. "Zoetermeer On Stage is een positief podium die laat zien wat leerlingen allemaal kunnen. Het brengt bedrijven in contact met hun toekomstige werknemers en geeft leerlingen de mogelijkheid om bedrijven te verkennen waar ze straks tijdens de DoeDag een dagje mee kunnen draaien. Zo bouwen ze aan een eigen netwerk." Het beroepenfeest wordt geopend door Staatsecretaris Economische Zaken Mona Keijzer, wethouder onderwijs Jan Iedema en ondernemer Henk-Arie Schra van Van Dorp Hout. De zaal waar het evenement wordt gehouden is onderverdeeld in de vier sectoren Groen & Natuur, Handel & Economie, Techniek en Zorg, Welzijn & Maatschappij. "Zo kunnen de leerlingen straks sneller de bedrijven vinden waar hun interesse ligt. Komen ze er niet uit of is het bedrijf wat ze zoeken niet vertegenwoordigd, dan zijn er speciale matchmakers die ze op weg helpen" legt Hofland uit. Die ziet dan ook een belangrijke rol weggelegd voor het project. "Scholen willen dat hun leerlingen op de plek terecht komen waar ze het beste tot hun recht komen. Bedrijven zitten juist weer regelmatig te springen om gemotiveerd personeel. De gemeente is er tenslotte bij gebaat dat er zo min mogelijk uitval van leerlingen op scholen is. Door die drie partijen met elkaar te verbinden zijn we samen duurzaam op weg naar een leefbaar Zoetermeer." Om vervolgens nogmaals te benadrukken: "We doen dit echt als team met elkaar. Daar ben ik ontzettend trots op."

Het evenement Zoetermeer On Stage zal plaatsvinden op 14 maart van 12.00 tot 17.00 uur bij de Dutch Innovation Factory. De Doe Dag waarbij de leerlingen daadwerkelijk naar de bedrijven toegaan is op 28 maart bij uw bedrijf of instelling op locatie.

Meer berichten