2e van links( achteraan) Jeroen Balk en vooraan Sofie Zalm, die, als kinderambassadeur, de aftrap verrichtte.
2e van links( achteraan) Jeroen Balk en vooraan Sofie Zalm, die, als kinderambassadeur, de aftrap verrichtte. (Foto: )

BTC omarmt het goede doel

Nico Mos

Tennisvereniging BTC, uit Benthuizen, wil met jeugdtoernooien in 2019 een goed doel gaan steunen. Uiteindelijk is men uitgekomen bij de Stichting Spieren voor Spieren. Sofie Zalm (6) een kinderambassadeur uit Barendrecht van deze stichting, deed afgelopen zaterdag de aftrap voor een toernooi voor eigen leden. Bij ieder jeugdtoernooi zal hiervoor geld worden ingezameld. Jeroen Balk, één van de initiatiefnemers licht één en ander toe.

Benthuizen - "Eigenlijk gaan wij het gehele jaar door alle jeugdtoernooien die wij hier spelen in het teken zetten van de Stichting Spieren voor Spieren", geeft Jeroen direct een schot voor de boeg. "Het leek ons leuk om ons in te zetten voor een goed doel. Spieren voor Spieren is een heel mooi doel, specifiek voor kinderen met een spierziekte. Het idee er achter is de gezonde spieren die wij hebben inzetten voor de zieke spieren van kinderen. Het idee ontstond nadat een aantal leden uit de jeugdcommissie bij een bijeenkomst zijn geweest van de KNLTB. Daar werd ook gesproken over het KWF fonds, en dat een vereniging daar iets mee deed. Toen ontstond hier de gedachte om zelf ook zoiets te gaan doen. Wij zijn, vanuit de jeugdcommissie, hiermee van start gegaan. Normaal organiseren wij gratis jeugdtoernooien voor de leden. Door deze mooie actie vragen wij echter van de leden een kleine bijdrage en hopelijk gaan we op deze weg verder in de club. Om te kijken hoe andere leden van de club zich kunnen gaan inzetten voor dit goede doel. Wij hebben momenteel rond de 300 leden waarvan zo'n 100 jeugdleden. Wij hebben een kinderambassadeur, Sofie, op bezoek, nadat wij contact zochten met de stichting. De Stichting Spieren voor Spieren heeft een aantal kinderambassadeurs, die een spierziekte hebben. Ook zetten bekende topsporters zich hiervoor in. Onze actie loopt het hele jaar door", aldus een enthousiaste Jeroen.

Mooi gebaar

"Mijn dochter Sofie heeft een spierziekte ( HMSN type 1a), maar je ziet niets aan haar en dat maakt het soms zo moeilijk. Ik vind dit een mooi gebaar, want voor onderzoek is nog steeds heel veel geld nodig", aldus de moeder van Sofie.

Meer berichten