Bob kijkt er naar uit om mee te doen aan buitenlandse toernooien.
Bob kijkt er naar uit om mee te doen aan buitenlandse toernooien. (Foto: )

'De donaties stromen binnen'

Nico Mos

Ze wil haar gehandicapte zoon Bob (9) graag mee laten doen aan buitenlandse toernooien. Echter de judo toernooien in het buitenland gaan bij Monica Lausberg boven haar budget. Zij besloot daarom een crowdfunding op te starten.

Zoetermeer - "Ik ben vorige maand gestart met crowdfunding, vooral via Facebook en ik zocht de media op. Ik schreef kranten en de televisie aan en ik moet zeggen de reacties, tot op heden, overtreffen al mijn verwachtingen. De donaties stromen binnen. Bob kan dit jaar sowieso mee doen aan de toernooien in Schotland en in Zwitserland", antwoordt Monica op vraag of ze veel respons heeft gekregen op de crowdfunding. Bob is weliswaar geboren met een open ruggetje, maar dat weerhoudt hem niet om uit te blijken in de G judosport. "Ik ben absoluut trots op Bob dat hij – met zijn handicap – uitblinkt in de judosport. Ook hoe Bob in het leven staat en hoe hij er zelf mee om gaat. Daar ben ik heel trots op". Bob doet al aan judo sinds zijn vijfde jaar. Hij traint één uur per week, maar dat aantal wordt wellicht meer. Monica: "Er staan een aantal dingen te gebeurende komende tijd. De trainer van Bob heeft hem altijd gestimuleerd om aan wedstrijden mee te doen. Wedstrijden zowel in Nederland als in België. Nu is hij oud genoeg om ook verder weg in het buitenland toernooien te mogen spelen, maar daar zit best een kostenplaatje aan. Die kosten zijn o.m.: inschrijvingskosten voor het toernooi, logieskosten, transfers van het vliegveld naar het toernooi etc. Ik heb Bob beloofd dat, als het kan, wij naar een buitenlands toernooi zouden gaan, waar hij dan aan deel kan nemen. Ik heb hem aanvankelijk Engeland beloofd, maar dat toernooi valt precies in onze vakantie. Op de lijst buitenlandse toernooien kwam ook nog Zwitserland en Schotland voorbij. Omdat de crowdfunding zo goed loopt kan Bob dit jaar aan die twee buitenlandse toernooien meedoen".

Bob: "Ik ben pas negen jaar en moet nog een aantal jaren wachten, maar mijn wens is om ooit mee te mogen doen op de Paralympics. Je moet, dacht ik, dan 20 jaar zijn, maar daar ga ik vol voor. Ook hoop ik eerder mee te mogen doen op een jeugd EK of WK voor gehandicapten".

Meer berichten