Foto:

Kyvan ligt goed op koers

Nico Mos

2018 was al een prima jaar voor tennisser Kyvan Rietkerk (13) en hij trok die lijn moeiteloos door naar 2019. Vorig jaar al genomineerd voor sporttalent van het jaar (waar Zoë Sedney met de prijs aan de haal ging, red.),eindigde hij bij de KNLTB Masters, als 1e jaars deelnemer wel als vierde van Nederland. En begin februari deed hij, op uitnodiging van de tennisbond, mee aan de Wintercup 2019.

Zoetermeer - "De Wintercup 2019, waar we met Oranje U14 aan mee hebben gedaan werd dit jaar gespeeld in Leeuwarden. 32 landen deden daar aan mee, verdeeld over vier Europese plaatsen, acht landen per speellocatie", blikt Kyvan terug. "Door loting troffen we als eerste tegenstander Servië. Ik won daar één single waardoor we uiteindelijk met 2-1 wonnen. Vervolgens gingen we door en kwamen we tegenover de nummer één geplaatste tegenstander: Rusland. Zij waren nog wel iets te sterk en die partijen verloren we, als ongeplaatste deelnemer, dan ook (3-0). In de wedstrijd om de derde en vierde plek wonnen we wel van Wit Rusland, waar ik ook de dubbel heb gewonnen waardoor wij uiteindelijk derde zijn geworden". Is zo'n Wintercup ieder jaar? "Nou er is een Zomer- en een Wintercup. Komende zomer dus ook en ik moet afwachten of ik daarvoor wordt geselecteerd. Die Wintercups worden gespeeld door teams als U/12, U/14 en U/16 jaar dus is de kans dat ik die volgend jaar ga spelen relatief klein".

Kampioen

Kyvan tennist al sinds zijn vierde jaar. "Twee jaar geleden ben ik Nederlands kampioen geworden in mijn leeftijdsklasse (U/12) en sindsdien zit ik in de nationale selectie van de KNLTB. Ook zijn de resultaten als 1e jaars U/14 goed dus kwam de bond bij uit om de Wintercup te spelen en daar was ik heel blij mee. Mijn privétrainer Jeroen Joling (Pure Tennis Academy / Future Tennis Academy), is heel belangrijk, ik leer veel van hem".

Meer berichten