Burgemeester Aptroot kondigde direct na het incident extra maatregelen aan voor het Van Tuyllpark. Foto: Robbert Roos
Burgemeester Aptroot kondigde direct na het incident extra maatregelen aan voor het Van Tuyllpark. Foto: Robbert Roos (Foto: )

Incident leidt tot extra maatregelen in Van Tuyllpark

Robbert Roos

Er zijn grote zorgen bij de gebruikers van het Van Tuyllpark. Handgranaten die worden gevonden, schietpartijen. De in het Van Tuyllpark gevestigde verenigingen hebben grote zorgen maar proberen aan de andere kant de rust te bewaren.

Zoetermeer - Vorige week was ht weer raak bij Club Magnum in de Van der Hagenstraat waar dinsdagavond 5 februari een handgranaat werd gevonden. De EOD (Explosieve Opruimingsdienst Defensie) heeft het explosief onschadelijk gemaakt. Volgens burgemeester Charlie Aptroot is het zoveelste incident in het Van Tuyllpark volstrekt ontoelaatbaar. "Dit incident raakt mij heel diep", verklaart burgemeester Aptroot. "Ik voel de zorg voor alle 125.000 inwoners van de stad. Zij moeten zich overal veilig kunnen voelen. Daarom zie ik mij dan ook genoodzaakt om maatregelen te treffen." Als eerste wordt restaurant El Sultana voor een periode van twee weken gesloten. Club Magnum was al voor een half jaar gesloten. "Dit geeft mij de tijd om verder te kijken en te onderzoeken welke maatregelen en juridische stappen er mogelijk zijn. Daarna zal ik beslissen of er aanvullende maatregelen getroffen worden." Gedurende deze periode worden er direct extra veiligheidsmaatregelen getroffen. Zo is de directe omgeving van club Magnum en restaurant El Sultana afgezet met hekken en is uitbreiding van het cameratoezicht in het park. "Als er straks opnieuw iets gebeurt, dan hebben wij dat direct in beeld." Ook is er gelijk gestart met extra toezicht. "Er wordt door drie partijen, te weten de politie, afdeling handhaving en een private partij gesurveilleerd in het park. Ik gebruik mijn bevoegdheden tot het uiterste." aldus burgemeester Aptroot. Inmiddels zit de schrik er bij bezoekers en gebruikers van het Van Tuyllpark goed in. Bella Overgoor, voorzitter van MHCZ: "Wij adviseren onze leden vooral de rust te bewaren en alert te blijven. Twee dagen na het incident zaten wij al met burgemeester Aptroot, zijn adviseurs en andere belanghebbenden aan tafel en werden wij uitgebreid voorgelicht over de genomen maatregelen. Dat voelt goed." Direct naast de locatie waar het explosief werd gevonden zit scoutingvereniging John McCormick. Secretaris Femke Boerkamp: "Wij hebben direct de ouders geïnformeerd. De veiligheid van onze kinderen en vrijwilligers staat altijd voorop. Er is nauw contact met de gemeente en alle betrokkenen. Dat contact is voor ons erg belangrijk."

Meer berichten