Pro Patria voorzitter Jerry Van der Ziel werkt samen met CGV aan een nieuw bewegingsdiploma.
Pro Patria voorzitter Jerry Van der Ziel werkt samen met CGV aan een nieuw bewegingsdiploma. (Foto: Robbert Roos)

Jerry van der Ziel kan niet wachten tot hij er staat

Robbert Roos

Het duurde vijf jaar, kostte twee aanbestedingsrondes en er waren drie wethouders bij betrokken, maar dan heb je ook wat. Maar nu door wethouder Ingeborg ter Laak en aannemer Remmers de handtekeningen zijn gezet, kan nu echt met de bouw van Gymworld aan de Amerikaweg worden begonnen. Een lang gekoesterde wens van Pro Patrica voorzitter Jerry van der ZIel komt hiermee uit: "Ik kan niet wachten tot hij er eindelijk staat."

Zoetermeer - Niet alleen Pro Patria voorzitter Jerry van der Ziel en CGV voorzitter Christa Ros zijn erg gelukkig met deze volgende stap in het proces Gymworld. Ook wethouder Ingeborg ter Laak is blij met het bereiken van deze mijlpaal. "Als gemeente investeren we in goede sportfaciliteiten voor onze stad. Gymworld biedt onze inwoners de gelegenheid om gezonder te leven, meer te bewegen maar ook om elkaar te ontmoeten en verbinden. Zo wordt Zoetermeer een stukje sportiever en socialer." In de nieuwe hal, naar ontwerp van Jos Willem van Oorschot van VenhoevenCS architectue & urbanism, komen topsport en breedtesport samen. Jerry van der Ziel: "Er is straks niet alleen ruimte voor turnen en trampolinespringen, maar ook voor dans, freerunning en parcours. Zo zorgen CGV en Pro Patria er samen voor dat Zoetermeer in beweging komt." Van der Ziel benadrukt nogmaals de samenwerking tussen beide verenigingen. "We merkten al langer dat er veel overlap tussen CGV en Pro Patria is. Soms werden op hetzelfde moment, in hetzelfde gebouw, dezelfde lessen aangeboden door beide verenigingen. Waarom zou je dan niet samenwerken?" Vandaar dat er ook hard wordt gewerkt om uiteindelijk tot een fusie tussen beide verenigingen te komen. "Beide besturen zijn al in elkaar geschoven en er wordt ook samengewerkt op het gebied van lessen", vertelt Van der Ziel. "Dat maakt een fusie straks eenvoudiger." Maar er zijn meer plannen. "We zijn bezig om in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie een beweegdiploma in het leven te roepen voor de jeugd tot 12 jaar. Dit diploma kun je vergelijken met een zwemdiploma en moet de jeugd aanzetten om meer te bewegen in plaats van stilzitten en gamen. Daarmee vullen we het gat op wat er nu is op dat gebied", vertelt Van der Ziel enthousiast. Rond de zomer zal de eerste paal voor Gymworld de grond in gaan.

Het gebouw van Gymwold krijgt een markant uiterlijk en wordt beeldbepalend voor de stad. Zo 'zweeft' het boven de grond waardoor het op natuurlijke wijze opgaat in de omgeving en zullen er bewegende beelden aan de buitenzijde geprojecteerd worden.

Meer berichten