Foto:

IM fotografiemedewerker Peter Askamp

Op 20 januari is Peter Askamp overleden. Peter had jaren met zijn partner Huub Bos een fotografiezaak in Rokkeveen., Omdat veel mensen hem kennen en Huub over hem aanspreken heeft Huub Bos een IM geschreven.

"Ik leerde Peter kennen in 1978. We gingen samen wonen. Na bedrijfsleider te zijn geweest bij Fischer Intertoys werd hij in 1993 medewerker bij "Foto Huub Bos". In 1998 werd hij mede-eigenaar. Toen was zijn gezondheid zover verslechterd dat hij zeer beperkt aanwezig was. Na de sluiting van de winkel op 01-01-2014 miste hij de klanten. Inmiddels woonden we al jaren niet meer samen, maar wel dicht bij elkaar. De afgelopen 5 jaar zag en sprak ik hem een paar keer per week. Vele gesprekken volgden vooral over Winkel centrum Rokkeveen, verleden en heden.

Op 1 januari 2019 belde hij mij uit het ziekenhuis. Hij was die dag opgenomen en vertelde mij dat hij nog maar een paar weken te leven had. Op 20 januari overleden en op 26 januari in besloten kring begraven. Op zijn kaart stond: 'Ik heb een prachtig leven gehad, maar dat is nu, toch nog veel te snel, ten einde gekomen.' Verdrietig maar met onuitwisbare herinnering aan zijn leven, hebben wij afscheid moeten nemen van onze Peter Askamp. Hij is 60 jaar geworden.

Meer berichten