Foto: Fred Roland

Horeca-echtpaar neemt afscheid

Hélène Ouwerkerk

Hoeve Kromwijk is verkocht

Twaalf jaar lang waren Jeffrey en Marijke van Dijk de drijvende krachten achter restaurant Hoeve Kromwijk. Nu hebben zij besloten er een punt achter te zetten. Het restaurant is verkocht en het echtpaar heeft een nieuw huis gekocht. "We kijken terug op een mooie maar ook hectische tijd."

Zoetermeer - Het idee om een ander pad in te slaan is niet van het ene op het andere moment gekomen want al een jaar stond het bedrijf in de 'stille' verkoop. "Je bent de 40 gepasseerd en wil iets anders doen", zegt Marijke. "Ik heb meer dan 30 jaar in de horeca gewerkt waarvan 18 jaar zelfstandig. Dan begint het toch te kriebelen", vult Jeffrey haar aan.

Het tweetal kijkt terug op een prachtige tijd in het restaurant. "We zijn ook heel erg blij dat het restaurant is verkocht en vooral dat de nieuwe eigenaar het op dezelfde voet voortzet. Dus alle bruiloften en partijen worden uitgevoerd zoals het is afgesproken. En ook het restaurant blijft hetzelfde. Het personeel blijft ook. Ik ben blij dat het niet verandert. Zeker ook voor het aanbod in Zoetermeer. Er is toch niet veel diversiteit", zegt Jeffrey.

Mooie en bijzondere momenten zijn er volop geweest. "De vele bruiloften waarbij soms het pand volledig anders werd gedecoreerd, bijzondere condoleances. We hebben ook families die alle hoogte- en dieptepunten zoals huwelijksfeesten en overlijden bij ons hebben gehouden", zegt Marijke van Dijk. "En natuurlijk het feit dat we 9 jaar de BIB Gourmand van Michelin hebben gehad is zeker een hoogtepunt. Natuurlijk was het zuur dat we juist in dat 10e jaar hem niet kregen. Een uitleg hiervoor hebben we nooit gehoord. Misschien wist Michelin wel dat het bedrijf in de stille verkoop stond, we zullen het niet weten", vult Jeffrey aan. Toch overheerst bij hem de trots. "We hebben de crisis overleeft en altijd zwarte cijfers geschreven."

Nu de laatste pagina van het boek wordt geschreven, kijken Jeffrey en Marijke uit naar een minder hectisch leven. "Op vakantie ging steevast de laptop mee en de mail moest worden gecheckt", zegt Jeffrey. "Mensen worden vaak op vakantie ten huwelijk gevraagd en sommigen gaan dan gelijk mailen om een datum vast te leggen. Dan willen wij ze geen drie weken laten wachten tot wij terug zijn en kunnen antwoorden", zegt Marijke. "Het zal best even wennen zijn. We zullen onze gasten maar ook onze trouwe medewerkers zeker missen hoor. En natuurlijk de gezellige bedrijvigheid."

Wat Jeffrey en Marijke gaan doen weten ze nog niet. "In maart werken we in ieder geval nog mee in Hoeve Kromwijk om te zorgen voor een warme overdracht. Daarna maar even rust houden", zegt Jeffrey. Marijke denkt aan een baan in een bedrijf waarbij ze vooral haar organisatorische kwaliteiten kwijt kan. Jeffrey na een korte stilte: "Voor mij ligt het nog open. Het zal wel horeca-gerelateerd zijn lesgeven, adviseren of weer koken. Ik ben er nog niet uit. We kijken in ieder geval terug op een mooie tijd."

Meer berichten