Beide kunstenaars bij het schilderij 'Japan' van Debora Makkus.
Beide kunstenaars bij het schilderij 'Japan' van Debora Makkus. (Foto: Joke Meijer)

Van der Made en Makkus in Museum Gouda

De Zoetermeerse kunstenaars Debora Makkus en Marus van der Made tonen momenteel hun werk tijdens 'Salon 2019' in Museum Gouda. Een jury uit drie kunstorganisaties heeft het afgelopen jaar vele kunstenaars uit Gouda en het Groene Hart bezocht. Deze atelierbezoeken hebben tot een zorgvuldige selectie van 25 kunstenaars geleid. De tentoonstelling toont zeer gevarieerd werk van hoog niveau: van schilderkunst tot fotografie, van video- tot installatiekunst.

Van Marus van der Made zijn een groot en klein abstract ruimtelijk werk te zien, met de piramidevorm als uitgangspunt. Vele werken van Van der Made zijn opgenomen in museale, bedrijfs- en privécollecties. Hij exposeert regelmatig in binnen- en buitenland.
Debora Makkus toont twee realistische stillevens met een opvallende compositie en een sterk contrast tussen licht en donker. Met vele transparante laagjes verf creëert zij levendige kleuren. Deze expositie in Museum Gouda is haar 20e museumtentoonstelling.

Tevens hebben beide kunstenaars unieke kleine kunstwerkjes gemaakt ten behoeve van 'Kunst voor Kids', dat op 28 april zal plaatsvinden in het museum. Salon 2019 is tot en met 10 juni te zien in Museum Gouda, Achter de Kerk 14 te Gouda, geopend dinsdag t/m zondag van 11 tot 17uur.

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden