Een conferentie voor jongeren, door jongeren

Aanstaande woensdag begint het weer: de 14e editie van de jaarlijkse conferentie waar leerlingen van het Alfrink College al sinds vorig jaar druk mee bezig zijn. De conferentie wordt namelijk volledig door hun georganiseerd.

Model United Nations Alfrink, ofwel MUNA, is een conferentie waar jongeren van over de hele wereld naar het Alfrink College in Zoetermeer komen om de Verenigde Naties na te bootsen. Ze debatteren dan in het Engels over urgente en actuele wereldproblemen. Dit jaar komen er jongeren uit onder andere India, Zweden, Frankrijk, maar uiteraard ook uit Nederland. Wij willen de DSGE hiervoor bedanken, die het contact met alle scholen onderhoudt.

De conferentie wordt dus volledig georganiseerd door leerlingen van het Alfrink College. Ze maken deel uit van de ‘staff’ en hebben allemaal hun eigen taken. Zo is er bijvoorbeeld een Webmaster, die de website onderhoudt, een excursion-manager en een catering-manager. Alle staffleden werken ondanks hun uiteenlopende taken hecht samen om een mooie conferentie in elkaar te zetten.

Verder hebben wij om deze conferentie mogelijk te maken steun ontvangen van onze sponsoren waaronder Fonds1818, Plaza Challenge, TU Delft, Ik Ben Geweldig en Jongeren in Actie Zoetermeer. Wij willen hen bedanken voor hun steun en bijdrage aan MUNA.

Verder heeft MUNA elk jaar een thema dat de deelnemers inspireert en aanspoort om samen oplossingen te bedenken voor actuele vraagstukken en conflicten. Om oplossingen te bedenken voor deze problemen is het vaak nodig om te reflecteren op het verleden. Als organisatie vonden wij daarom dat het thema “Press Pause, Play” de juiste atmosfeer zou creëren voor MUNA. “Het idee hierachter is dat als we dingen goed willen doen, we soms eerst even moeten pauzeren en de tijd nemen om een situatie te evalueren voordat we verder gaan,” zegt Caitlin Bonte, de Secretaris-Generaal.

Daarnaast proberen we als organisatie niet alleen een positieve impact te maken op de deelnemers, maar ook op de wereld. Dat is waarom MUNA, op eigen initiatief van de deelnemers, dit jaar geld ophaalt voor “Right to Play, een organisatie die ervoor zorgt dat kinderen in derdewereldlanden vrij buiten kunnen spelen.

MUNA begint bijna en de staffleden zullen de vruchten zien van hun harde werk. De deelnemers kijken er ook naar uit om nieuwe en goede ervaringen op te doen. Nog een paar nachtjes slapen en dan is het zover.

Kijk voor meer informatie op onze site: www.munalfrink.nl of volg ons op onze sociale media:

Twitter: @MUNAlfrink

Instagram: munalfrink

Facebook: MUNAlfrink

Snapchat: muna-snap

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden