Claudia Robbens. Foto: Hans Heemskerk, JeCeH Fotografie

Zoetermeerse Claudia wil met haar muziek de wereld een beetje mooier maken

Misschien ben je  Zoetermeerse Claudia Robbens weleens tegengekomen. In het Stadshart waar ze mensen met een bontkraag vriendelijk uitlegt wat dierenbont en -leed met elkaar te maken heeft. Of wellicht heb je weleens muzieknummers van haar tijdens Zondag in 't Park, in het Stadstheater of online beluisterd. Een ding is in ieder geval zeker: Claudia wil met haar muziek de wereld een beetje mooier maken.

Claudia schrijft de songteksten en de muziek zelf, dat een mix is van blues, rock en soul. Haar inspiratie haalt ze uit haar dagelijkse leven. "Onderwerpen die mij bezighouden, vertaal ik door in mijn muzieknummers. Soms zit ik op de fiets en dan schiet mij een tekst of melodie binnen die ik direct met mijn mobiel opneem."

Thuis werkt Claudia haar ideeën uit en zoekt ze er, met behulp van haar vleugel, akkoorden bij. Vervolgens spreekt Claudia af met haar vaste gitarist Kim Wijsbeek om de arrangementen voor drummer Mark Eshuis, toetsenist Ruud de Grood , bassist Dick Hoppe en het gitaarmuziek te maken. Met elkaar oefenen ze net zo lang tot ze allemaal tevreden zijn. Pas dan kunnen ze naar de studio voor opnames.

In 2018 kwam, samen met haar droomwens, het eerste album 'Who you want to be' uit. In 2019 kunnen we haar tweede album verwachten met haar zelfgemaakte songteksten. "Met mijn muziek probeer ik de mensen bewust te maken van de omgeving waarin we leven. Als we goed voor de aarde zorgen, gaat het ook goed met ons. Mijn ideeën wil ik zeker niet opdringen maar ik probeer ze op een liefdevolle manier over te brengen via muziek."

In haar vrije tijd trekt Claudia er soms op uit richting het Stadshart. Op een centrale plek spreekt ze Zoetermeerders met een bontkraag aan hun jas aan. "Winter- en ski-jassen hebben vaak van die leuke bontkragen. Maar als je weet dat veel bont van bijvoorbeeld slecht behandelde konijnen komt dan ga je bij een volgende aanschaf van een jas er wellicht anders over denken. Ik wil de mensen niet terecht wijzen maar ik deel mijn kennis op een vriendelijke manier. Wat diegene er dan mee doet, is aan die persoon."

Van jongs af aan

Claudia groeide op met muziek, en ze zingt al zolang ze zich kan heugen. "Mijn moeder kon prachtig zingen en in ons huis klonk altijd klassiek en jazzmuziek. Ik zong mee tijdens musicals op de lagere school en ik zong in een band. Niet zo gek dus dat Claudia het talent van haar moeder heeft overgenomen en in de muziekwereld terecht gekomen is.

De Finse Hanna Koivula, oftwel Hanna Noomen, woont sinds 2002 in Zoetermeer. Zij ontmoette haar grot... Wat als een grap aan de bar ontstond, is uitgegroeid tot een echte thriller. Zoetermeerder Semjon we...

Schrijfster Hilda Spruit waarschuwt met haar boeken kinderen tegen gevaarlijke spelletjes

Ze won de Jonge Jury Debuutprijs en ze staat op plek 129 in de Hebban top1000 aller tijden. Zoeterme...

Dit artikel komt van indebuurt.nl/zoetermeer. Meer inspirerende verhalen over Zoetermeer lezen? Ga dan naar de site.

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden