Foto:

Leergeld verrast 478 kinderen in Zoetermeer met een cadeau

In samenwerking met Actie Pepernoot van Nationaal Fonds Kinderhulp heeft Leergeld 478 cadeaus kunnen verdelen onder kinderen in Zoetermeer. Zo werd de decembermaand ook voor kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen een feestje.


Zoetermeer - Met de jaarlijkse Actie Pepernoot wil Nationaal Fonds Kinderhulp cadeautjes voor kinderen in armoede verzorgen tijdens de feestdagen. Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden ontving via deze actie een hoop cadeaubonnen van Bol.com, waarmee een aantal vrijwilligers een mooi cadeau bij 478 kinderen liet bezorgen. Zo werden ook zij verrast in de decembermaand.

Dat de cadeaus een verrassing waren bleek wel uit de reactie van één van de ouders: "Bedankt voor de grote verrassing. Ik had het niet verwacht, maar het komt erg goed uit in deze dure maand. De kinderen zijn er heel erg blij mee."

Elk kind doet mee

Marco Sikkel, de voorzitter van Stichting Leergeld, is ook blij met deze geslaagde actie. "Het is de missie van Stichting Leergeld om elk kind mee te laten doen en dit geldt uiteraard ook tijdens de feestdagen. Dankzij Actie Pepernoot van Nationaal Fonds Kinderhulp en de inzet van onze vrijwilligers, zijn we weer een stukje dichter bij ons doel gekomen."

'De kinderen zijn er heel erg blij mee'


De inzet van Leergeld bleef ook bij Bol.com niet onopgemerkt. De webwinkel bedankt een van de vrijwilligers van Leergeld met een persoonlijk bericht en lekkere reep chocolade.

Elk kind doet mee

Stichting Leergeld richt zich op schoolgaande kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. Door kinderen mee te laten doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten wordt sociale uitsluiting voorkomen. Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden ondersteunt gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 17 jaar.

Indien er kinderen zijn waarvan ouders over onvoldoende (financiële) middelen beschikken, kunnen zij op www.elkkinddoetmee.nl (de website van Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden) kijken of ze via Leergeld een voorziening aan kunnen vragen waardoor ook hun kind(eren) weer meedoen. Dat kan bijvoorbeeld een fiets zijn of een Kindpas voor kleding.

Meer berichten