Zingeving, omzien naar elkaar en nieuwe contacten leggen komen allemaal samen in de Week van de Liefde.
Zingeving, omzien naar elkaar en nieuwe contacten leggen komen allemaal samen in de Week van de Liefde. (Foto: )

Liefde voor het leven hebben tijdens Week van de Liefde

Marit Nikerk

'Alles is liefde, voor iemand zoals jij. Voor hem, voor haar, voor mij.' Deze welbekende songtekst van BLØF zal menigeen herkennen. Je kunt liefde voelen voor je geheime Valentijn, maar ook voor je vriendinnen, je lieve buurman en je ouders. Voor wie meer zin wil geven aan liefde, kan meedoen aan de liefdesactiviteiten tijdens de Week van de Liefde, georganiseerd door Palet Welzijn, De Pelgrim en Piëzo.

Zoetermeer – Van 11 tot en met 14 februari zijn in Zoetermeer tijdens de Week van de Liefde verschillende activiteiten rondom het thema liefde. In deze week krijgen diverse bestaande activiteiten voor ouderen bij Palet Welzijn een liefdesdraai, zoals het mediteren met de nadruk op het hart en liefdesgymnastiek. "Ik hoop daarmee ook nieuwe mensen te bereiken," vertelt Nicole." Wie weet willen ze wel vaker komen."

Op Valentijnsdag organiseert De Pelgrim 'Alles is liefde', een dag in het thema liefde met keuzeworkshops, bezinning en gesprekken. "Aan de hand van een liedtekst of verhaal over liefde kan men zich bezinnen of met elkaar in gesprek gaan," vertelt Gerda. Deelnemers kunnen kiezen voor wandelen, meditatief tekenen of stilte. "Zo gaat een groep koken voor het avondeten. Dat is ook een stukje liefde geven aan een ander." De dag is voor iedereen die op zoek is naar zingeving rondom Liefde. "De Pelgrim doet dat vanuit een christelijke motivatie, maar iedereen is welkom. We gaan graag in gesprek zodat er er een wisselwerking ontstaat", zegt Gerda. "Misschien komen ze er wel achter waar zij behoefte aan hebben in de liefde," vult Nicole aan. "Of horen ze van andere mensen verhalen die ze herkennen of wat ze juist missen. Daarom is zo'n week mooi. Het kan dat stukje bewustwording van liefde aanwakkeren."

Liefde is zeker niet altijd makkelijk, vinden de twee dames. "Piëzo organiseert een workshop 'hoe om te gaan met vriendschap'," vertelt Nicole. "Je ziet dat ouderen het moeilijk vinden om nieuwe contacten te leggen als hun vertrouwde netwerk wegvalt. Of dat ze het lastig vinden om een beroep te doen op een ander." Dat is op te lossen. "We willen dat bespreekbaar maken om mensen te verbinden. Je lost er niet het gemis van je partner, familie of vrienden mee op, maar het creëert wel mogelijkheden tot nieuwe contacten," zegt Gerda, en stralend: "Wat zou het mooi zijn als we in Zoetermeer allemaal naar elkaar om gingen zien en liefde voor elkaar hadden."

De meeste activiteiten in de Week van de Liefde zijn gratis. Bij sommigen wordt er een onkostenvergoeding gevraagd - bij Alles is liefde naar draagkracht van wat mensen kunnen betalen. Gerda: "We willen dat iedereen welkom is."

Programma

Zoetermeer- De week van de liefde is van 11 tot 14 februari. Bij Palet Welzijn zijn er verschillende activiteiten op de Bijdorplaan 471. Op maandag: een samenzijn met koffie en liefdesgebak (10.00-11.30 uur) en Chi Kungles (10.00-11.00). Op dinsdag: schilderen met thema liefde à €12,50 (11.00-13.00, aanmelden nodig) en meditatie (12.00-13.00). Op woensdag: creatief knutselen (10.00-12.00), lezing over liefdesdrankjes en planten à €1,50 (17.00-18.00). Op donderdag: liefdesgymnastiek (9.15-10.00), liefdeswandeling (10.00-11.00), Valentijnskaarten maken (13.00-15.00). Voor contact of aanmelden: n.roelen@paletwelzijn.nl / 088-0234241.

Piëzo organiseert een workshop 'hoe om te gaan met vriendschappen' op maandag (9.15-11.15 uur), een vriendschapslunch à €3,- op dinsdag (13.00-14.00 uur, aanmelden nodig). Locatie: PiëzoCentrum Palestein, Rakkersveld 253. Contact: christine@stichtingpiezo.nl / 0646866491

De Pelgrim organiseert op donderdag 'Alles is liefde' (7.30-21.00) rondom de Pelgrimskerk (1e Stationsstraat 86), kosten naar draagkracht. Men kan ook een deel van de dag meedoen. Kijk op www.depelgrimzoetermeer.nl . Contact: Gerda Griffioen 06-24975092

Meer berichten