Aan de slag bij beeldende vormgeving tijdens het Open Huis ONC Parkdreef
Aan de slag bij beeldende vormgeving tijdens het Open Huis ONC Parkdreef (Foto: ONC Parkdreef)

Enorme belangstelling Open Huis Oranje Nassau College

Ruim 2100 bezoekers kwamen zaterdag 26 januari naar het Open Huis van Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef om kennis te maken met de school. Ook voor het Open Huis van ONC Clauslaan, eerder deze maand, was erg veel belangstelling.

De aankomende brugklassers konden van alles zien en beleven. Een lesje vreemde talen volgen, proefjes doen bij scheikunde en natuurkunde, een linoleumafdruk maken, klimmen op de klimwand en nog veel meer. Er waren demonstraties van de talentklassen en natuurlijk kregen de bezoekers voorlichting over hoe de opleidingen mavo, havo en vwo op ONC Parkdreef en basis, kader en mavo op ONC Clauslaan eruit zien.

“We hebben al veel enthousiaste reacties gehoord”, vertelt Richard van Bochove, adjunct-directeur van ONC Parkdreef. “Over onze betrokken docenten bijvoorbeeld en het flexrooster.” De school is dit jaar met het flexrooster gestart. Naast lesblokken van 80 minuten krijgen de leerlingen flexuren waarin zij zelfstandig kunnen werken of extra uitleg kunnen krijgen. Van Bochove: “Zo kunnen we elke leerling precies datgene bieden wat hij of zij nodig heeft. Uitdaging, verdieping of juist extra hulp.”

Ook ONC Clauslaan hoort veel positieve geluiden. Jan Willem Hartmann, teamleider onderbouw: “Onze leerlingen krijgen les op een eigen afdeling met vaste docenten. Er is ruimte voor extra aandacht en persoonlijk contact en dat spreekt zowel ouders als kinderen aan. Een leerling voelt zich bij ons snel veilig en zeker. En dat is nodig om je optimaal te kunnen ontwikkelen.”

Zowel op ONC Parkdreef als op ONC Clauslaan zijn de eerste aanmeldingen inmiddels al binnen.

Op maandag 4 februari organiseert ONC Clauslaan nog een informatieavond (start 19.30 uur, zaal open 19.00 uur). Op beide vestigingen kunnen achtstegroepers ook nog meedoen met een gewone lesdag tijdens ONC in actie.

Meer berichten