Werkgroep Poëzie Zoetermeer in het Forum/Bibliotheek Theatercafé

Op dinsdag 5 februari 2019 van 10.00 uur tot 1200 uur staat de Werkgroep Poëzie Zoetermeer in het teken van de Poëzieweek in het Forum/Bibliotheek Theatercafé. Enkele leden van de Werkgroep laten het publiek kennis maken met gedichten uit eigen werk, waaronder:

Jan Zwennes licht op speelse wijze zijn visie toe op de vraag "Poëzie wat is dat, wat zou dat toch kunnen zijn?" Hij gaat vervolgens samen met bezoekers van de bieb al schrijvend en aansluitend elkaar voorlezend aan de slag. Deelnemers worden bij die gelegenheid uitgenodigd de navolgende tekst, op de dan nader toe te lichten wijze, aan te vullen:

‘Dit is de bieb waar vele boeken wonen. dikke, dunne, bijzondere en gewone. Hier kun je lezen, schrijven en poëzie bedrijven. Je slijpt de teksten, boetseert de woorden, gekleurde fantasie in verrassende akkoorden. Nooit zijn de boeken lui of moe én je mag altijd naar ze toe. Je droomt hier weg tussen ontelbare zinnen, die ......enz. enz.’

Lies Hoogland neemt u in gedachten mee naar Suriname. Zij leest gedichten voor in het Surinaams maar eerst in het Nederlands zodat u weet waar het over gaat. Zij wil het publiek kennis laten maken met de klanken en het ritme. Zij brengt u met haar gedichten naar het mooie binnenland met de weidse rivieren, huizen van vroegere tijden en heden. Heimwee komt aan bod.

Wilt u ook kennis maken met de gedichten van de andere leden, kom dan op dinsdag 5 februari van 10.00 uur tot 12.00 uur naar het theatercafé in het Forum/Bibliotheek.

Meer berichten