Optredens tijdens de nieuwjaarsvoorstelling. Kijk voor meer foto's op pagina ..Foto: Ronald Stam
Optredens tijdens de nieuwjaarsvoorstelling. Kijk voor meer foto's op pagina ..Foto: Ronald Stam (Foto: )

Aptroot wil nu echt af van rotjes

Hélène Ouwerkerk

Terugblik op jaarwisseling

Burgemeester Aptroot wil in Zoetermeer af van knalvuurwerk en vuurpijlen. Wat hem betreft is straks alleen nog maar siervuurwerk in de stad wenselijk. De burgemeester zei dit in zijn toespraak tijdens de nieuwjaarsvoorstelling.

Zoetermeer - De uitspraak van de burgemeester komt voort uit de terugblik op de jaarwisseling. "We hadden dit jaar vier vuurwerkvrije zones in natuurgebieden en dat is best goed gegaan. Maar er zijn ook vijf mensen in het Lange Land Ziekenhuis beland door ongelukken met vuurwerk. Een van hen is gewond aan het gezicht. Ik ben voor een verbod vanknalvuurwerk en vuurpijlen", aldus Aptroot.

"Soms moet je iets durven om iets te bereiken", zei Aptroot waarmee hij een verwijzing maakte naar zijn opkomst. De burgemeester werd namelijk vanuit de nok van het theater op het podium neergelaten. Dat durven is volgens de burgemeester ook aan de orde bij de plannen voor een nieuwe woonwijk in het Entreegebied. "Zoetermeer is een fijne stad", aldus Aptroot. Van durven is echter volgens de burgemeester ook sprake bij de jeugdzorg. "We moeten kijken hoe we hiermee omgaan. Misschien moeten we besluiten om sommige zaken niet te doen of effectiever aan te pakken", aldus de burgemeester. Harde aanpak is volgens hem soms ook nodig bijvoorbeeld wat betreft tot de groep jongeren die criminele activiteiten ondernemen. "Ik trek alles uit de kast om dat tegen te gaan."

Meer berichten