Tel het aantal fouten en wie weet zit u op 9 februari in het Team Streekblad
Tel het aantal fouten en wie weet zit u op 9 februari in het Team Streekblad (Foto: )

Streekblad zoekt beste taalvirtuozen

Hans Ouwerkerk

Voor Groot Zoetermeers Dictee

Bent u een kei in de Nederlandse taal en bloeit u helemaal op bij een dictee? Dan willen wij u in het Team Streekblad om op zaterdag 9 februari tijdens het Groot Zoetermeers Dictee te strijden om de Bos Van der Burg Advocaten Bokaal. U moet u nog wel even kwalificeren.

Zoetermeer - Het dictee wordt georganiseerd door de Lionsclubs Soetermare en De Meerbloem. De opbrengst van het evenement gaat naar Taalmaatjes. Leerkrachten van het ONC, Erasmus College, Alfrink College en het Picasso Lyceum schrijven het dictee. Het team Streekblad gaat uit vier lezers bestaan. Zoek daarvoor de fouten in onderstaande tekst.

Taalmaatjes Gezogt

Wilt u een anderstalige helpen met de nederlandse Taal?
Vele anderstaligen die ingeschreven staan bij Gilde SamenSpraak wachten op u
hulp.

Gilde SamenSpraak, onderdeel van de Vrijwilligerssentrale Zoetermeer, is op zoek naar frijwilligers die als taalmaatje anderstaligen willen helpen met de nederlandse Taal. Velen anderstalige willen nederlands beter leren spreken, schrijven, lezen en begrijpen maar zij kennen niemand die eens rustig de tijd wil nemen om met hun te oefenen. De vrijwilligers bij Gilde SamenSpraak biedden hen die mogelijkheid wel; samen met nederlands bezig zijn, gewoon bij de frijwilliger of bij de anderstalige thuis of in de bibliotheek op een gemoedulijke, informeele manier. Een persoon wegwijs maken in de nederlandse samenleving en het samen ondernemen van aktiviteiten. Ook zijn er anderstaligen die een kursus volgen en geholpen willen worden met het maken van hun huiswerk. Op dit moment wachtten anderstaligen op een nederlands Taalmaatje, gesprekspartner/begeleider. Bent ú die man of vrouw die overdag of s' avonds een uurtje of 2 in de week dit belangrijk en interresant werk wil doen? U hoeft geen docent of deskundige te zijn. Voor een goede introduktie en ondersteuning word gezorgt. U krijgt gratis een kursus aangeboden. Voor meer invormatie kunt u zich aanmeldden via de webside.

Meedoen

Het proefdictee bevat nogal wat fouten. Aan u de taak om deze te vinden en te tellen. Vervolgens mailt u onder vermelding van proefdictee het aantal fouten en uw naam en telefoonnummer naar info@grootzoetermeersdictee.nl. Volgende week maken we bekend wie het Streekblad op 9 februari gaat vertegenwoordigen. Voor uw deelname hoeft u niet te betalen maar omdat het om een goed doel gaat wordt een bijdrage uiteraard op prijs gesteld.

Meer berichten