Laura de Witt turnt in Oranje

Nico Mos

Het jaar 2018 had voor turnster Laura de Witt (16) niet mooier kunnen eindigen. Zij hoorde in november dat ze vanaf 1 januari 2019 is doorgeschoven van Jong Oranje naar Oranje. Ondanks dat Laura in 2018 ook blessureleed kende en daardoor ze het jeugd EK moest missen, was deze mededeling een opsteker van jewelste. Ze gaat naar school, traint en verblijft vijf dagen in Almelo, maar in de weekenden is ze thuis in Zoetermeer.

Zoetermeer - "Sinds 1 januari 2019 mag ik mij lid van Oranje noemen", deelt Laura vol trots mee. "Op je 16e jaar ben je eerstejaars senior en ik kreeg in november te horen, dat ik op grond van mijn prestaties op sprong, vloer en brug naar Oranje ben doorgeschoven. Super gaaf natuurlijk. Zeker ook omdat dit seizoen een EK, European Games en WK op het programma staan. Vorig seizoen was sowieso een goed seizoen, want met het team Klaverblad TON Almelo zijn we Nederlands kampioen geworden. Ook wonnen we de sportverkiezing in Almelo. Daarna heb ik qua trainingen alles gegeven om mee te kunnen doen aan het jeugd EK in Glasgow".

Hamstringblessure

"Voordat we naar Glasgow zouden gaan hadden we in april met Jong Oranje nog een trainingsstage in Oostenrijk. Dat was heel leuk en leerzaam. We hebben daar een week getraind en als afsluiting meegedaan aan The Austrian Open in Linz. Daar ben ik met het team eerste geworden en in het individuele klassement tweede geworden. In Den Bosch op een IAG toernooi ben ik eerste geworden. Het zag er heel goed uit, maar ik raakte geblesseerd aan mijn hamstrings. Het deed veel pijn en ik had krachtverlies waardoor ik uiteindelijk niet mee kon doen aan de meerkamp op het NK. Ik veroverde nog wel zilver op brug, mijn enige toestel, maar miste het jeugd EK in Glasgow. Na het NK nam ik vakantie en ben langzaam gaan opbouwen", aldus Laura.

Meer berichten