Milan en Maxime maken hun debuut in de autosport. Foto: Bas Kaligis
Milan en Maxime maken hun debuut in de autosport. Foto: Bas Kaligis (Foto: )

Milan Teekens maakt debuut in de autosport

Door de redactie

Na twee jaar wedstrijdkarten wagen coureurs Milan Teekens (16) uit Zoetermeer en Maxime Oosten (15) uit Beetsterzwaag dit jaar de sprong in het diepe: ze maken in de Supercar Challenge hun autosportdebuut.

Zandvoort - Als de veruit jongste deelnemers van het veld gaan ze proberen zoveel mogelijk ervaring op te doen en zoveel mogelijk te leren. Om in april zo goed mogelijk voorbereid aan het seizoen te beginnen, reden ze zaterdag de Nieuwjaarsrace van het Winter Endurance Kampioenschap van het circuit van Zandvoort. Ook daar waren ze de jongsten.

Vijfde in de klasse, Divisie III, een keurig resultaat voor de twee rookies van EBC Motorsport, die met een potente BMW Zilhouette over het duinencircuit raasden. Milan, die zojuist zijn eerste race ooit in de autosport had gereden, was tevreden met het resultaat. "Het ging hartstikke goed vandaag", zei hij. "Samen met Maxime heb ik veel vertrouwen in het komende seizoen. Hopelijk worden we competitief en snel."

In november haalden hij en zijn maatje samen hun racelicentie op het circuit van Assen. Sindsdien kunnen ze in de EU hun wedstrijden rijden. Hun internationale debuut wacht in het weekeinde van 20 en 21 april op het circuit van Magny Cours in Frankrijk. Vanzelfsprekend keek hij ernaar uit. Concrete verwachtingen had hij niet. "Het belangrijkste is dat we het naar onze zin gaan hebben en dat we heel veel leren. Al willen we natuurlijk ook proberen vooraan te rijden in onze klasse."

Dat is de Sportklasse. Daarin zijn Milan en Maxime met hun zestien en vijftien jaar veruit de jongsten. Ze zijn sowieso de jongsten van alle rijders in alle klassen.

Milan en Maxime zijn dikke maatjes. "We doen alles samen. Het gaat gewoon hartstikke goed tussen ons", doelde Maxime op zijn kameraad. Milan: "We kennen elkaar van het karten en we hadden meteen een goede klik."

Met de race in Magny Cours niet al te ver weg meer, blikte Maxime voorzichtig vooruit. "Omdat we het circuit niet kennen, komen we er een soort van blind. Dat maakt het heel spannend. We gaan daar zo goed mogelijk het circuit verkennen en dan samen zo hard mogelijk gas geven!"

Milan Teekens en Maxime Oosten worden in hun raceactiviteiten ondersteund door Veno Houten Vloeren en EBC Motorsport.

Meer berichten