Rachel Ridderhuys, woont nog maar goed twee jaar in Zoetermeer en voelt zich hier al helemaal thuis. Foto: Simone Langeveld
Rachel Ridderhuys, woont nog maar goed twee jaar in Zoetermeer en voelt zich hier al helemaal thuis. Foto: Simone Langeveld (Foto: )

Zeppen bij een Social Sofa met Rachel

Simone Langeveld

Deze mozaïekbank is in de serie 'zeppen' inmiddels een klassieker en past perfect bij een nieuweling in het Zoetermeerse: Rachel Ridderhuys. Ze bakt veel, met smaak én gezond. De korenmolen is een verwijzing naar brood dat Rachel gluten-, lactose- en geraffineerde suikervrij bereidt.

Zoetermeer - "Ga eens op de bank staan!" Rachel: "Dat lukt me niet." Het zijn woorden die niet goed bij Rachel goed passen. Gaan zitten is ook geen goed idee voor haar. Ze heeft na het krijgen van twee kinderen een nektrauma en bekkeninstabiliteit. Het betekent alleen maar liggen of staan en om 19.00 uur naar bed en om 3.00 uur opstaan, om de handen te laten wapperen: bakken!
Rachel werd geboren in Rotterdam maar groeide op en ontwikkelde zich in Vlaardingen (en directe omgeving). Rachel is de middelste uit een gezin met drie kinderen en heeft zowel een broer als een zus. In Vlaardingen doorliep ze de MAVO en de MEAO en is van jongs af aan ondernemend. Als secretaresse op kantoor werkte niet voor Rachel. "Mijn probleem is dat ik niet kan stilzitten." Ze volgt opleidingen voor sportdocent en orthomoleculaire voedingstherapie. Ze werkt tot ze een jaar of 28 is in de horeca en geeft verschillende sportlessen op scholen aan kinderen en ook op sportscholen. Als personal trainer kun je Rachel dan ook inhuren. "Toen ik Thomas (fysiotherapeut) ontmoette, hebben we samen veel gesport. Bijvoorbeeld spinningmarathons deden we samen. Dan zit je 6 uur achtereen op een fiets met muziek erbij en je zamelt geld in voor goede doelen." Dat Rachel nog altijd 'hard loopt' kun je aan alles merken. Ondanks haar huidige handicap is ze er de laatste twee jaar in geslaagd een goede 'thuisbakker' te worden. "Omdat in mijn gezin -ik heb twee dochtertjes- er allerlei voedselintoleranties zijn, heb ik me toegelegd op het bakken van smaakvolle broden en koeken die gluten-, lactose- en geraffineerde suiker-vrij zijn." Rachel vond in 2018 in Buurttuin Zoete aarde een plek om mensen te ontmoeten die graag haar producten proeven. Inmiddels is ze vaste gast in Proef en 'bij Daan' staat haar dadelkoek op de kaart.

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden