Popkoor Mikado tijdens het BALK festival Vocaal Centraal in 2018
Popkoor Mikado tijdens het BALK festival Vocaal Centraal in 2018 (Foto: Dirk Barnhoorn)

Zing mee bij de open repetitie van Popkoor Mikado

Zing je regelmatig onder de douche? Of galm je altijd met de radio mee? Kom dan op dinsdag 22 januari naar de open repetitieavond van Popkoor Mikado in De Tas Dorpshuis & Eetcafé in Benthuizen (op steenworp afstand van Zoetermeer). Bij ons sta je niet op een rode stip om auditie te doen maar je zingt gewoon meteen mee!

Tenoren, bassen en sopranen gezocht
Popkoor Mikado streeft naar een evenwichtige bezetting binnen de stemgroepen. Op dit moment is er voornamelijk plaats bij de tenoren, bassen en sopranen. Iedereen is welkom: Wij hebben dan wel geen heren bij de sopranen, maar er zingen bij ons wel degelijk dames mee met de stemsoort tenor en bas.

Kom kennismaken met Mikado
Wil je de hele repetitie gelijk meezingen of liever eerst luisteren? De keuze is aan jou. Tijdens de open repetitie leer je in ieder geval een deel van het nieuwe meerstemmige nummer “I’m Yours” van Jason Mraz. Deze song is voor alle leden nieuw. Zo ervaar je hoe het is om vanaf de start een popsong in te studeren. Ook laten we andere liedjes van ons repertoire horen en zien. Want bij Mikado zingen we namelijk niet alleen. Eenvoudige choreografie maakt ook onderdeel uit van een optreden.

Wat past bij jou?
Heb je zelf (nog) geen idee bij welke stemgroep je het beste past? Onze dirigent zal je hier graag over adviseren. Je mag een aantal keren gratis komen meedoen voordat je definitief besluit om lid te worden.

Om te voorkomen dat je je als nieuw lid verloren voelt in een grote groep, krijg je binnen het koor een buddy toegewezen. Dit is een wat meer ervaren lid binnen de door jou gekozen stemgroep die je zal begeleiden tijdens de repetitieavonden. Hierdoor voel je je niet verloren en maak je al snel deel uit van jouw (stem)groep.

Repertoire
Mikado zingt bekende popnummers, die vaak net in een ander jasje gestoken zijn. Denk aan “Uptown Funk” en “Marry You” van Bruno Mars, “Can’t Stop the Feeling” van Justin Timberlake, “Oceaan” van Racoon maar ook “Blame it on the Boogie” van Michael Jackson.

Derde helft
We hebben altijd een vol programma tijdens een repetitieavond dus praten met andere leden kan dan niet. Vooraf en in de pauze is er genoeg gelegenheid om met elkaar te kletsen onder het genot van een drankje. En de derde helft van de repetitie, is befaamd. Iedereen die wil, blijft na afloop nog in de bar om na te praten.

Meedoen?
Meld je aan door een e-mail te sturen aan Miranda via ledencontact@popkoormikado.nl. We ontvangen je graag dinsdag 22 januari van 20.00 uur tot 22.00 uur bij onze open repetitieavond in Dorpshuis en Eetcafé De Tas, De Dam 3, 2731 CE Benthuizen.

Voor meer informatie kijk op www.popkoormikado.nl

Meer berichten