Deze mozaïekbank met watertoren past bij Chris Veldhuysen: hij is een groene verbinder in de Zoetermeerse wijk Rokkeveen. Foto: Simone Langeveld
Deze mozaïekbank met watertoren past bij Chris Veldhuysen: hij is een groene verbinder in de Zoetermeerse wijk Rokkeveen. Foto: Simone Langeveld (Foto: )

Zeppen bij een Social Sofa met Chris

Simone Langeveld

Veldhuysen: verbindend water

In het voorjaar van 2019 stelt Chris Veldhuysen zich verkiesbaar voor het Hoogheemraadschap/waterschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Waarom Chris hiertoe is gekomen en waarom hij het naar zijn zin heeft in Zoetermeer lees je in deze aflevering van 'Zeppen' bij de sofa aan de Prismalaan.

Zoetermeer – Nabij de watertoren De Tien Gemeenten vertelt Chris iets meer over zichzelf en waarvoor hij zich als bewoner van Zoetermeer en als sociaal-geograaf graag inzet. Ruim dertig jaar kwam Chris met zijn partner vanuit Den Haag naar Zoetermeer, naar het Kadoelerbos in de wijk Meerzicht. In 1992, tijdens de Floriade, is Chris met zijn gezin (4 kinderen) naar Rokkeveen verhuisd en daar woont hij nog altijd erg naar zijn zin. "Voor mijn werk in diverse steden is het fijn dicht bij het station te wonen, ik heb geen rijbewijs. Zo reis ik met de trein naar Utrecht bijvoorbeeld voor mijn werk als commissaris voor de woningcorporatie Bo-Ex." Chris vervolgde zijn studie 1e graads sociale geografie in Amsterdam. Daarvoor deed hij o.a. onderzoek in Zambia naar plattelandsontwikkeling. Hij houdt zich bezig op allerlei manieren met wijkontwikkeling en stedelijke vernieuwing. Hij zoekt altijd naar wegen om samen met verschillende partijen te komen tot meer tevreden bewoners van mooiere, gezondere en groenere buurten. Dit doet hij professioneel maar ook als vrijwilliger. Zo werd hij in 2012 bestuurslid van het IVN in Zoetermeer en heeft hij met een plaats in het bestuur de Stichting Vrienden Natuur- en Landschappentuin mede opgericht. Met de werkgroep duurzaamheid van het het IVN organiseerde hij duurzaamheidswandelingen.
Water is voor Chris dé weg om meer duurzaamheid en groen in de stad te bewerkstelligen "zeker met de huidige woningopgaaf in verstedelijkt Zoetermeer". De door hem georganiseerde conferentie Zuid Hollands Landschap, samen met Dunea en de cursus Actief voor het waterschap waren 'de druppel' om zichzelf verkiesbaar te stellen vanuit Water Natuurlijk (D66 - groenlinks) voor het Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard op 20 maart 2019.

Meer berichten