Schatbewaker Alcuin Olthof en Willem Hermans
Schatbewaker Alcuin Olthof en Willem Hermans (Foto: )

Schatbewakers houden stadsgesprek in Dorp

Schatbewakers Alcuin Olthof en Willem Hermans houden op dinsdagavond 8 januari 2019 een stadswijkgesprek over het Dorp. De bijeenkomst vindt plaats in het DorpsLab, Dorpsstraat 110 en begint om 20.00. Vanaf 19.30 staat de deur open en er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Voor de organisatie van de avond is het wenselijk om alvast een reactie over je aanwezigheid te sturen aan: mail@schatbewakers.nl

Zoetermeer - De afgelopen 100 weken hebben deze schatbewakers veel ervaringen opgedaan, mooie verhalen gehoord en goede gesprekken gevoerd met bewoners uit de wijken en gebruikers van de stad. Langzaam werken zij toe naar de afronding van deze reis door de verschillende wijken. De reis is een onderdeel van het project Zoektocht naar 'de Ziel' van Zoetermeer.

Voor het bestaande stadsgebied van Dorpsstraat en Dorp hebben de schatbewakers al eerder een gesprek georganiseerd. Daarin is de bijdrage van de Dorpsstraat aan het "eigen gezicht" van de groeistad Zoetermeer besproken. De oogst, waaronder 10 gedichten heeft hen destijds gesterkt in de aanpak om in dialoog verder op zoek te gaan naar de verhalen van de stadsbewoners. Nu de reis door de verschillende wijken bijna op zijn eind is komen, komen deze schatbewakers gaarne terug in deze wijk en haar bewoners.

Hier, in het Dorp, ligt het begin van de Zoetermeerse stadsontwikkeling verborgen. De stad staat nu aan de vooravond van een grote (ver)bouwopgave. De schatbewakers noemen het de vierde schaalsprong. De eerste was in mei 1932 toen de dorpen Zoetermeer en Zegwaard samengevoegd werden tot een plattelandsgemeente. De sprong van boterdorp naar groeistad (vanaf 1960) is de tweede sprong; na 1980 gevolgd door de derde sprong onder de vlag van VINEX (Vierde Nota Ruimtelijke Ordening Extra) met de wijken Noordhove, Rokkeveen en Oosterheem. Hoe doen we het een vierde keer? En in welke "goede" richting wil de stad zich ontwikkelen?

De schatbewakers willen gaarne samen met de bewoners van het oudste Zoetermeerse stadsdeel in gesprek.

Kom luisteren en kom jouw verhaal vertellen op dinsdagavond 8 januari 2019 in het Dorpslab, Dorpsstraat 110. Inloop vanaf 19.30, begin van het gesprek is om 20.00 uur.

Kijk voor meer informatie over de Stadsgesprekken op www.schatbewakers.nl

Meer berichten