Vuurwerkvrije natuurgebieden
Vuurwerkvrije natuurgebieden (Foto: )

Tevredenheid over vuurwerkvrije parken

Zoetermeer - Naast de bekende vuurwerkvrije zone rondom de Markt en Stadhuisplein waren voor het eerst dit jaar naar aanleiding van een burgerinitiatief vier buitengebieden (De Balij, Westerpark, Noord Aa en Meerpolderdijk) als vuurwerkvrije zone aangewezen. In deze gebieden werd door Handhaving toezicht gehouden op het naleven van het vuurwerkverbod. Tijdens de jaarwisseling deden zich hier geen incidenten voor.

Hans Ouwerkerk had met een aantal medestanders het burgerinitiatief ingediend. "Ik ben er tevreden over", zegt hij. "Vorig jaar werd er in de Balij waar ik altijd loop met de hond veel vuurwerk afgestoken en lag ook veel vuurwerkafval in het bos. Dat was dit jaar gelukkig niet het geval. Er kon rustig in het bos worden gewandeld. Ik hoop dan ook dat de gemeente deze vier vuurwerkvrije zones zal handhaven want het werkt dus." Wel kan volgens hem de bebording nog iets beter. "Achter de Balijmanege hing bij de toegang tot het bos geen bord. Als je vanaf de wijk lopend aankwam, kon je de borden missen. Dit is iets voor de evaluatie", aldus Ouwerkerk.

Ook Anita Kap reageert tevreden over de zone Meerpolderdijk. "Helemaal super, Meerpolderdijk vuurwerk vrij. Mag van mij ieder jaar en liefst wel met uitbreiding van de aangrenzende speeltuin ", aldus Kap.

Meer berichten