Gemeentelijke oorkonde voor The Sprinter Singers

Burgemeester Aptroot heeft zaterdag na afloop van het jubileumconcert van The Sprinter Singers het koor een gemeentelijke oorkonde uitgereikt. Het koor bestaat dit jaar 40 jaar en vierde dat met A Christmas Celebration Concert in het CKC in Zoetermeer. Voorzitter Hans Kühn nam de oorkonde in ontvangst.

The Sprinter Singers geeft jaarlijks een kerstconcert waar ook projectkoorleden aan mee kunnen doen. Deze editie van het kerstconcert bestond uit zestig zangers en zangeressen en twintig orkestleden. Het koor staat al een aantal jaar onder leiding van Ies Roos en het speciaal samengestelde orkest stond ook dit jaar weer onder leiding van Emile Chappin.

Het koor werd in 1978 opgericht door de toenmalige dirigent Nan van Groeningen. Het koor dankt zijn naam aan de Sprinter, de speciale ‘trein’ die door de wijken van Zoetermeer naar Den Haag reed. Burgemeester Aptroot refereerde in zijn toespraak aan die tijd. “Zoetermeer had de meeste NS-stations van Nederland. De Sprinter is inmiddels vervangen door de Randstadrail, maar het is maar goed dat jullie niet van naam zijn veranderd, want de Randstadrailsingers, dat klinkt niet”, aldus Aptroot.

Het concert was een mix van kerstliederen van de afgelopen jaren en een aantal stukken uit de Cantate Little Lion, Little Lamb. Aan het concert deed ook de soliste Annemieke Lezwijn mee die een aantal nummers samen met het koor, een aantal solonummers en een prachtig duet met dirigent Ies Roos ten gehore bracht. Zowel de middag als avondeditie van het concert waren uitverkocht.

Meer berichten