Vrijwilligersacademie Zoetermeer

We zijn trots dat wij de vrijwilligers / mantelzorgers van Zoetermeer al een mooi aanbod kunnen bieden. U komt toch ook?

De vraag naar vrijwilligersactiviteiten vanuit cliënten en instellingen overstijgt het aanbod van vrijwilligers. Er is behoefte aan gekwalificeerde vrijwilligers. Vrijwilligers komen in direct contact met mensen met soms heftige problematiek. Dit vraagt voorbereiding en verdieping van vrijwilligers en het bieden van een ontmoetingsplaats met mede vrijwilligers. Tevens moet het aanbod ook een cadeau zijn voor de vrijwilligers als dank voor hun inzet.

De vrijwilligersacademie is dé plek daarvoor met als doel een platform, vraaggericht en inspirerende verdiepingsaanbod te creëren voor vrijwilligers van Zoetermeer.

En wij zijn erg trots dat wij u voor 2019 al een mooi aanbod mogen presenteren! De workshops Dementie, Oefenen met NEE zeggen, Levensboek schrijven, Fondsen werven en Gezond worden, Gezond zijn en Gezond blijven zijn zomaar een greep uit ons aanbod.

Voor het volledige aanbod en aanmelden verwijzen wij u naar de website. https://www.vipvoorvrijwilligers.nl/vrijwilligersacademie

Het aanbod is gratis beschikbaar voor alle vrijwilligers en mantelzorgers van Zoetermeer. Altijd op de hoogte zijn van ons aanbod? U kunt zich inschrijven voor onze nieuwsbrief van de Vrijwilligersacademie Zoetermeer door een e-mail te sturen naar academie@mooiwelzijn.nl.

Aanbod Academie – januari & februari 2019

Dinsdag 22 januari 2019 Introductiebijeenkomst Vrijwilliger Thuis

Tijdens de bijeenkomst krijg je informatie over wat het werken als vrijwilliger in de thuissituatie inhoudt. Je krijgt inzicht in de rol die jij als vrijwilliger hebt en wat je kunt betekenen voor de hulpvrager en de mantelzorger(s).

Donderdag 24 januari 2019 Oefenen met Nee zeggen

In deze workshop ontdek je waarom je geneigd bent ’Ja’ te zeggen en oefenen we met ‘Nee’ zeggen op een positieve manier.

Donderdag 31 januari 2019 Thema avond ‘Afstand – Nabijheid’

Tijdens deze avond word je bewust gemaakt van jouw rol in de afstand en nabijheid tot je contacten binnen je vrijwilligerswerk en omgeving.

Donderdag 7 februari 2019 Tuingezel en de dagbesteding die zij bieden aan mensen met dementie.

In deze training maakt u kennis met Tuingezel en de dagbesteding die zij bieden aan mensen met dementie.

Zij laten u daarmee kennis maken op basis van een creatief en vrolijk programma, zoals zij dat ook bieden aan hun deelnemers.

Woensdag 13 februari 2019 Workshop Feedback geven

Wil jij jouw gevoel benoemen of je mening aan een ander geven zonder het als kritiek of advies over te laten komen? Dan is de workshop ‘Feedback geven’ iets voor jou.

Donderdag 21 & 28 februari 2019 Cursus Levensboeken schrijven

Praten over vroeger is natuurlijk al hartstikke leuk, maar je kunt het ook opschrijven in een boek. In deze training leer je in 2 avond-delen hoe je als schrijver een levensboek kunt schrijven voor een verteller.

Meer berichten