De winnaars Mijn stad, mijn toekomst van ONC Parkdreef
De winnaars Mijn stad, mijn toekomst van ONC Parkdreef (Foto: ONC Parkdreef)

ONC Parkdreef heeft het beste plan voor Zoetermeer

Een campus met vier hoge woontorens bij de Dutch Innovation Factory. Met dit idee hebben Senna, Zjina, Leanna, Laya, Samantha en Benthe van Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef de wedstrijd Mijn stad, mijn toekomst gewonnen. De zes meiden uit 4 havo gingen met zowel de juryprijs, ieder een GoPro camera, als de publieksprijs, een ballonvaart boven de stad, naar huis.

Toekomstplan

De gemeente Zoetermeer werkt aan een toekomstplan voor 2030. Leerlingen van verschillende scholen mochten de afgelopen maanden meedenken over vragen als: hoe zorgen we ervoor dat Zoetermeer aantrekkelijk blijft en dat iedereen hier straks fijn woont, werkt en leeft? In groepjes hebben de leerlingen hun ideeën uitgewerkt in tekeningen, PowerPoints en maquettes. Wethouders kwamen langs om de plannen te toetsen op haalbaarheid. Uiteindelijk mochten vier groepjes van elke school op 6 december hun plan presenteren in de raadszaal van het Stadhuis-Forum.

Juryprijs én publieksprijs

De jury, onder leiding van burgemeester Charlie Aptroot, koos van elke school het beste idee. Van het ONC was dat het plan van de zes meiden. “Een compleet plan dat niet alleen over wonen maar ook over een gezonde leefomgeving gaat”, aldus de jury. Daarnaast mochten de deelnemers aan de wedstrijd zelf bepalen wat zij het beste plan voor Zoetermeer vonden. Het idee voor de Campus Dutch Innovation Factory won ook deze publieksprijs.

De gemeente Zoetermeer neemt het voorstel van de leerlingen op in het rapport over de ontwikkeling van de stad.

Meer berichten