Geen gevaar voor instorten garage

Onderzoek naar zakkend beton

Er is geen instortingsgevaar bij de parkeergarage in winkelcentrum Rokkeveen. Dit heeft een eerste schouw op dinsdag uitgewezen. Toch blijft de garage aan de Quirinegang uit voorzorg gesloten en ook het parkeerdek van de garage aan de Samanthagang blijft afgesloten. De komende week laat de eigenaar onderzoek doen. De resultaten worden over een week verwacht.

Zoetermeer - Afgelopen maandag ontstond paniek toen een gebruiker van de garage rond 18.00 uur zag dat één van de betonplaten een stukje was gezakt en de politie alarmeerde. Die kwam met de brandweer direct in actie en ook burgemeester Aptroot kwam polshoogte nemen. Op dat moment stonden er auto's geparkeerd. Later op de avond mochten de parkeerders onder begeleiding hun auto weghalen.

De twee parkeergarages zijn in 2015 bij de verbouwing van winkelcentrum Rokkeveen aangelegd en worden door bewoners en bedrijven gebruikt. Het winkelend publiek maakt gebruik van het parkeerterrein op maaiveld.

"We weten niet precies wat er aan de hand is en daarom willen we dat deskundigen onderzoek doen. Voor de zekerheid is de garage afgesloten. Veiligheid staat voorop", aldus burgemeester Aptroot. "De eigenaar komt eerst met een onderzoeksplan en vervolgens wordt de komende week het onderzoek uitgevoerd. De uitslag verwachten we over ongeveer een week. Dan kunnen we eventueel verder actie ondernemen en wordt duidelijk of aanpassingen nodig zijn. Het is nu nog te vroeg daar iets over te zeggen."

Tot het onderzoek is afgerond blijft de parkeergarage afgesloten.

Meer berichten