Foto: Ardito

Jong talent zet Zoetermeer op de wereldkaart: Circo di Strada

Simone Langeveld

Wat een kleurrijk feestje zondagmiddag in de kleine zaal van het Stadstheater bij de uitreiking van wel drie prijzen. De Bruis-prijzen door wethouder citymarketing & evenementen Margreet van Driel. Wethouder van cultuur Robin Paalvast reikte de Kunst en Cultuurprijs uit aan de winnaar van deze Zoetermeerse publieksprijs 2018: het bronzen Visdiefje en een cheque van € 1.000,-.

Zoetermeer - En de winnaar is de internationale circusparade Circo di Strada. Dit circusgezelschap dat is ontstaan uit de circusschool Circus Nevermind van Jori Veldhuijzen treedt nu zo'n drie jaar met een vaste groep op vanuit Jovel entertainment en kreeg de meeste stemmen van het Zoetermeerse publiek. De groep verzorgde optredens in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Koninkrijk Bahrain (Midden-Oosten), Azerbaijan en Hong Kong. De optredens met de Toppers in de Arena dit jaar: "Heel bijzonder." Vera Weber (vriendin Jori) nam de prijs dolblij in ontvangst. "Jori kan er niet bij zijn, het is druk in december. Deze kan naast het andere visdiefje op de kast!" Vijf jaar geleden won Jori als spil van circusschool Nevermind. Kunstenaar Fieke Hordijk: "Jaarlijks maak ik een nieuw exemplaar."
De jonge circusartiesten verzorgden een wervelend optreden met stralende gezichten en verheugen zich alweer op volgende internationale optredens. Wanneer ze een optreden in Zoetermeer verzorgen? Vera: "Laat maar weten, we zijn te boeken!"
De andere genomineerden zetten Zoetermeer net zo goed nationaal én internationaal op de kaart. Zo konden de muzikale zusjes Maria en Anuschka Pedano (zang, piano, hobo en viool) er niet zijn vanwege een droom-optreden in Hong Kong. Wél aanwezig waren 'the Young Ones' van het Historisch Genootschap Oud Zoetermeer vanwege de succesvolle tentoonstelling over de jaren 60 in Zoetermeer (t/m 22 -12). De dertienjarige Zohra Jongerius speelde deze middag fenomenaal onder begeleiding van Natasja Douma (piano). Ze studeert sinds 2,5 jaar op het Haags conservatorium. De talentvolle violiste won deze zomer op het Peter de Grote-festival de HJSO Solistenprijs. De Jas van Taal van de Bibliotheek maakt poëzie toegankelijk voor peuters en kleuters voor veel jonge mensen in Zoetermer door de fijne wijkaanpak. De Jas van Taal komt naar de locaties en laat een door de groep kinderen zelfgemaakt raamgedicht achter.

Meer berichten