Cover van de CD WAVES
Cover van de CD WAVES (Foto: Ronn van Etten)

ZoetermeerderRonn van Etten brengt nieuw CD-album uit.

WAVES – van Ronn van Etten

Het golft maar door …. weer een nieuw album van stadsgenoot Zoetermeerder Ronn van Etten! En weer boordevol origineel materiaal, dit dubbelalbum in prachtige wit/zwart/rode vormgeving : WAVES.

Ronn van Etten (Voorburg – ’55) is een selfmade musicus, die vanaf zijn 12e jaar in bands speelt en eigen omposities schrijft. Hij speelde in de Zoetermeerse sympho-rock band Balloon en in popbands als Flirt (van origine ook Zoetermeers), Muskie en Prints. Ook trad hij op in verschillende gelegenheidsformaties of –duo’s, onder meer met Rudy Bennet en Rosy Pereira. Eerder verschenen meerdere Nederlandstalige- en Engelstalige albums en een kleinkunst video-album. Van zijn laatste album “Een Leven Lang Liedjes” gaat 25% van de verkoopprijs naar KIKA.

Nu is het weer een Engelstalig album. WAVES is een dubbel-album. De eerste CD –Now- vol met recent opgenomen werk, dat deels eerder en deels tijdens het afgelopen jaar werd geschreven. Het album kent qua weer een grote stijl-diversiteit. Het openingsnummer “Sometimes a good cry” is een ingetogen, troostende, country-achtige ballad, terwijl het tweede nummer “See ourselves” een stevige pop-rock song is met 4 verschillende maatsoorten. Na het popnummer “You wouldn’t listen” volgt het door Steely Dan geïnspireerde “Steal time” met hier en daar fusion en jazzy invloeden. Het ingetogen akoestische “Bow your head” brengt een ode aan 4 mei en respect voor vrijheid en wordt gevolgd door de mooie pop wals “I love you”. “Get your point of view” is een stevige rock song, terwijl de song “Fear” -die al enige tijd is te horen- enkele spooky stukjes kent en in gaat op de angst die veel mensen elkaar aanpraten, of via social media ‘aan schrijven’. Ook dit album heeft met “Snow” weer een instrumentale track met veel gitaarwerk. Twee popballads “Gone too far” en “Everything has gone away” en twee up tempo popsongs “(This way) we can’t go on” en “You wakened up a feeling” completeren CD - Now.
De tweede CD -Then- bevat opnames van bands, waarmee Ronn in het verleden eigen werk ten gehore bracht : Balloon (1974), Flirt in twee verschillende bezettingen (1977 en 1986), Prints (1982).

WAVES brengt weer veel luisterplezier en voor de liefhebbers zijn alle songteksten op originele wijze geprint op een posterfold, die bij de CD’s is bijgevoegd.

Ronn heeft al weer enkele opnames klaar voor een volgende productie, maar daar moeten we nog even op wachten. Geeft niet … we kunnen met dit dubbel album wel weer even vooruit.

Het album is te koop bij optredens, via de website van Ronn : www.ronnvanetten.nl, via zijn Facebook-pagina, of via mail : ronnvanetten@hotmail.com en kost €10,=, excl. verzendkosten.

Discografie:

1995 : CD - Stil en Verwonderd.
2007 : CD - Love & Jazz; songs to remember, vol. 1
2008 : CD - Tribute to Elvis
2015 : DVD - Getekend
2015 : EP - Newfield & Cook
2015 : 2CD - All Sorts … One Guy
2016 : CD - Shades of Blues
2017 : CD - Een Leven Lang Liedjes
2018 : 2CD - WAVES

Meer berichten