John Utermark heeft een sfeervol fotoplekje ingericht op zijn verkooplocatie. Foto: Robbert Roos
John Utermark heeft een sfeervol fotoplekje ingericht op zijn verkooplocatie. Foto: Robbert Roos (Foto: Robbert Roos)

Koop een kerstboom en steun goede doelen in Zoetermeer

Robbert Roos

Wat zou Kerst zijn zonder een kerstboom? Die betoverende sfeer van kleine lichtjes in het donker, felgekleurde ballen die afsteken tegen het frisse groen, en die heerlijke dennengeur in huis. John Utermark weet er alles van. Elk jaar neemt hij in december een aantal weken vrij van zijn werk om kerstbomen te verkopen vanaf zijn vaste stek tegenover bioscoop Kinepolis en restaurant ShabuShabu. Zoals elk jaar ondersteunt John met zijn verkoop een aantal goede doelen.

Zoetermeer - Zijn verkoopstek staat er weer piekfijn bij met een groot assortiment bomen in verschillende soorten en maten. Naaldbomen, Blauwsparren; met en zonder kluit, of houten frame. Klanten kunnen direct voor de ingang parkeren en de gekochte boom zo inladen. Die wordt keurig voor u van een netje voorzien zodat hij gemakkelijk meegenomen kan worden. Is de boom toch groot? Geen probleem, John en zijn mannen brengen hem indien gewenst, graag bij u thuis. Bij de ingang staat een grote doos. "We vragen onze klanten of ze vrijwillig houdbare levensmiddelen of klein kinderspeelgoed willen doneren. De opbrengst schenken wij aan Stichting Iedereen een Maaltijd zodat zij dit op hun beurt weer kunnen verdelen onder mensen die wat minder te besteden hebben." legt John uit. "Ook zij hebben recht op iets extra's met deze dagen toch?" John werkt normaal gesproken in een gesloten jeugdinrichting. "Ook voor hen zijn deze dagen soms extra zwaar. Om van Kerst ook voor hen iets bijzonders te maken schenk ik hen elk jaar een mooie boom. Iedereen heeft recht op fijne kerstdagen." Maar John steunt nog meer doelen. "Dit jaar hebben we een speciale actie voor sportvereniging Phoenix. Elk lid wat bij ons zijn kerstboom koopt kan dit melden bij onze medewerkers. Alle bedragen worden bij elkaar opgeteld en 10% daarvan stellen we beschikbaar voor de vereniging." vertelt John lachend. Zo steunen ze met de aankoop van een kerstboom voor thuis, tegelijkertijd de eigen sportvereniging. Dat is toch, om in sporttermen te blijven, een win-win-stituatie?" De verkoop van de kerstbomen heeft ook wel iets weg van een jaarlijkse reünie met vrienden. "We zien jaarlijks zoveel vertrouwde, bekende gezichten. Mensen die echt al jarenlang klant zijn. Zo leuk om elkaar weer te spreken." Zo is het altijd gezellig druk op de verkoopplek waar John een kopje koffie zo gezet heeft. "Ik doe het vooral omdat het zo leuk is."

voor een ander
Kent u iemand die zich geen kerstboom kan veroorloven, maar die er wel een verdient? Geef het aan bij John. Uit de aangedragen personen kiezen John en zijn mannen iemand die een gratis boom ontvangt.

Meer berichten