Jaarlijks zijn de leden van De Meerbloem in de Albert Heijn XL te vinden om producten voor de Voedselbank in te zamelen.
Jaarlijks zijn de leden van De Meerbloem in de Albert Heijn XL te vinden om producten voor de Voedselbank in te zamelen. (Foto: )

Leeuwen zamelen eten in voor de Voedselbank

Lionsclub De Meerbloem komt weer in actie voor de Voedselbank Zoetermeer. 'De Leeuwen' staan op zaterdag 8 december bij Albert Heijn XL in het Stadshart.

Zoetermeer - Het is inmiddels uitgegroeid tot een traditie. In samenwerking met Albert Heijn XL zamelen de Lions jaarlijks elk jaar in december voedsel in voor de Zoetermeerse Voedselbank. Bij de ingang van de supermarkt delen leden van de Lionsclub van 9.00 tot 17.00 uur aan bezoekers een boodschappenlijstje uit.

Vervolgens is het de bedoeling dat de klanten één of meerdere producten aanschaffen. Deze producten, variërend van een blik of zakje tot jam/pindakaas of iets lekkers voor de kerst, kunnen zij bij de kraam van de Lionsclub afgeven.

Steeds meer mensen moeten noodgedwongen een beroep doen op de Voedselbank in Zoetermeer. Het is dan ook om die reden dat de Lions, die de slogan 'we serve' hoog in het vaandel hebben staan, hiervoor uitrukken. Uiteindelijk is het ook met het oog op de komende kerst van belang, dat de Voedselbank over voldoende producten beschikt.

Dat vindt ook Albert Heijn XL die zowel de ruimte in de supermarkt als een kraam voor de inzameling beschikbaar stelt.

Meer berichten