Edward Reekers, Cindy Oudshoorn, Martin van der Starre en Rob Winter brengen klassieke symphonische hits tijdens Sympho Classics. Foto Harrie Muis.
Edward Reekers, Cindy Oudshoorn, Martin van der Starre en Rob Winter brengen klassieke symphonische hits tijdens Sympho Classics. Foto Harrie Muis. (Foto: Harrie Muis)

Terug in de tijd met Sympho Classics - Sound & Senses

Robbert Roos

Sympho Classics, The Best of Symphonic Rock is nu al een begrip in de Nederlandse popzalen en theaters. Ook in de nieuwe editie; 'Sound & Senses' vertolken topvocalisten Edward Reekers en Cindy Oudshoorn, beiden ex-Kayak, en Martin van der Starre met een geweldige band o.l.v. Joost Vergoossen ook nu weer vele wereldhits en hoogtepunten uit het rijke oeuvre van de symphonische rock. Een optreden wat je niet alleen moet zien en horen, maar ook moet voelen.

Zoetermeer - Voor zanger Edward Reekers is Symphonic Classics een erg leuk project om te doen. "Symphonische rock ligt dicht bij mijn hart. Dat voelen de andere muzikanten ook zo. Samen mogen we al die pareltjes op een bijzondere manier vertolken." Nummers die sinds jaar en dag hun vaste plaats in de jaarlijkse hitlijsten hebben ingenomen. "Soms valt de term 'coverband'. Daar heb ik niets mee. Dat zeg je toch ook niet over het Metropoolorkest omdat ze nummers van Mozart of Beethoven spelen?" Voor deze tour luisterde Reekers en zijn bandleden goed naar de fans. "We vroegen hen welke nummers ze dit keer zeker weer wilden horen. Dat werd een soort best-of-the-best-setlist waarbij we flink hebben moeten puzzelen. We hebben bijvoorbeeld drie vocalisten die allemaal aan bod komen, ook een aantal keren solo. Met zoveel ingrediënten moet het een prachtig optreden worden." Reekers starte zijn carrière bij Kayak en laat zich inspireren door grote namen als Paul McCartney en Richard Page. Inspiratie voor muziek kan overal vandaan komen. "Je leeft, dus je wordt geïnspireerd." Binnen de veelzijdigheid van de symphonische rock kan hij zichzelf dan ook helemaal kwijt. "Met elkaar een eigen draai geven aan die prachtige nummers. Op zo'n manier dat de bezoekers de muziek niet alleen horen en zien, maar ook echt voelen. Met elkaar de emotie van de muziek beleven." Een favoriet moment in de show heeft hij niet. "Als ik dat zou noemen dan doe ik de rest te kort." Wel geniet hij enorm van nummers als 'Fifth of Fifth' als muzikaal gezien alles bij elkaar komt. "Het is echt een juweel en monument uit de symphonische rock." Reekers komt graag in Cultuurpodium Boerderij en is vooral erg te spreken over de catering, medewerking van het Boerderijteam en de installatie en apparatuur. "Met Kayak sloten we hier onze tours al af. De Boerderij behoort tot de beste popzalen van Europa. Dat mag best nog eens een keer genoemd worden."

Optreden en kaarten
Sympho Classics 'Sound & Senses' is te zien op zaterdag 29 december bij Cultuurpodium Boerderij. Zaal open 19.30 uur, aanvang 20.30 uur. Kaarten á € 27,75 voorverkoop en € 29,- aan de kassa. Kaarten zijn te bestellen via www.cultuurpodiumboerderij.nl 

Meer berichten