Wethouder Jan Iedema is aangenaam verrast als hij als eerste de nieuwe ruimte mag betreden.
Wethouder Jan Iedema is aangenaam verrast als hij als eerste de nieuwe ruimte mag betreden. (Foto: Robbert Roos)

Nog uitgebreider winkelen in de vernieuwde Wereldwinkel

Robbert Roos

Vinyl is in. Dat merkt ook de Wereldwinkel in de Dorpsstraat. Daarom is onlangs de kantoorruimte bij de winkel getrokken. Hierdoor kunnen de vinylplaten die door Piëzo zijn omgetoverd tot gebruiksvoorwerpen een podium krijgen.

Zoetermeer - De Wereldwinkel is sinds jaar en dag een vaste waarde in de Zoetermeerse Dorpsstraat. Een uniek verkooppunt met fairtrade producten afkomstig uit alle delen van de wereld. En het gaat goed met de Wereldwinkel. Zo goed zelfs dat onlangs de voormalige kantoorruimte is toegevoegd aan de winkelruimte zodat bestaande producten nog beter tot hun recht komen en een nieuwe vorm van samenwerking alle ruimte krijgt.

Oude vinylplaten krijgen in de Wereldwinkel een nieuw leven. In de nieuwe 'woonkamer' zoals de Wereldwinkel het zelf noemt staat een nieuw assortiment producten gemaakt van oude vinyl langspeelplaten. Als basis voor deze lijn worden voornamelijk oudere, klassieke lp's gebruikt omdat daar weinig vraag meer naar is. Die worden door mensen in de ambachtenwerkplaats van Piëzo omgetoverd tot gebruiksvoorwerpen. Ook uw eigen oude Lp's kunnen verwerkt worden tot iets nieuws. "Ik ben heel erg blij met deze samenwerking." vertelt Mirjam van Bijnen van Piëzo. "Hoe leuk om te zien dat de producten die onze mensen maken nu gewoon te koop zijn in de winkel." Naast fruitschalen, een kamerscherm of kapstok van oude lp's zijn er ook klokken gemaakt van oude boeken of meubels gemaakt van oude oliedrums. Yvette Feeke, voorzitter van de Wereldwinkel: " Nu er meer ruimte is zal het assortiment in de huiskamer ook regelmatiger gewisseld worden."

Afgelopen vrijdag werd de nieuwe afdeling van de Wereldwinkel officieel geopend door Wethouder Iedema. De wethouder steekt zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken en refereert met een knipoog naar zijn persoonlijke band met de Wereldwinkel. "In amper drie generaties hebben we Zoetermeer veranderd van twee dorpen in een bruisende stad met volop ruimte voor mooie ondernemingen. Daar is de Wereldwinkel er een van. Dankzij chocolade en wijn wisten wij elkaar te vinden", grapt de wethouder. Aan wethouder Iedema de eer om als openingshandeling als eerste door de papieren deur te stappen waarmee de nieuwe ruimte officieel geopend is.

Meer berichten