Foto:

Griezelige huizen tijdens de Halloween Home Award

Hélène Ouwerkerk

Spinnen, afgehakte hoofden en ledenmaten, doodshoofden en veel, heel veel pompoenen. Dat kwamen de leden van de jury van de Halloween Home Award afgelopen week tegen tijdens een rondgang door donker Zoetermeer.

Zoetermeer - Langzaam maar zeker doet het van oorsprong Ierse feest ook zijn intrede in Zoetermeer. Organisator Mark Merckens die van Zoetermeer Halloweenstad wil maken is dan ook dik tevreden over de tweede editie van de Halloween Home Award. "Vorig jaar hadden we zo'n tien aanmeldingen maar dit jaar hebben vele tientallen mensen hun huis aangemeld en zien we ook veel huizen en straten die versierd zijn die zich niet eens hebben aangemeld. Het gaat steeds meer leven in Zoetermeer", zegt hij.

Onder hen Joyce Ankersmit en dochter Brisseïs die de "Most Beautiful Home Award' in de wacht hebben gesleept met hun Alice in Wonderland-Halloween huis in Meerzicht. "We vinden het leuk om elke keer een thema te doen. Vaak bedenken we dat al een jaar van te voren en zijn we zo'n anderhalve maand bezig met het maken en opbouwen."

Eng is het vooral bij Marcia en Eric van Os. Zij vallen voor het tweede jaar in de prijzen. Dit keer winnen zij de 'Scariest Home Award'. Hun huis is dan ook heel griezelig met geestprojecties voor het raam. Er worden zelfs glaasjes 'bloed' geserveerd. Het hondje van de familie vindt het allemaal doodeng en zit trillend op de arm van het baasje.

De winnaar van de 'Best Decorated Home Award' is Victor van der Bom die zijn nieuwbouwhuis in Oosterheem heeft omgetoverd tot een horrorkasteel met projecties op de plafonds en muren van heksen en skeletten. "Ik ben niet snel sprakeloos maar nu wel", zegt winnaar Victor van der Bom als hij zijn prijs uit handen van Mark Merckens in ontvangst neemt. "We zijn een paar weken met de versiering bezig geweest."

Hij mocht als winnaar een minuut in het donker winkelen bij Albert Heijn XL in het Stadshart. Supermarkt-manager Ian Tabben is enthousiast over het Halloweenshoppen. Victor van der Bom heeft voor 560 euro bij elkaar gewinkeld en nam in zijn minuut onder andere pannen, een koffiezetapparaat en wasmiddelen mee. "Mijn medewerkers hadden zich helemaal in het thema ingeleefd en joegen hem tijdens het winkelen de stuipen op het lijf", vertelt hij. "Tja wat er na sluitingstijd in de winkel gebeurt is pas echt eng."

Meer berichten