Boer zoekt buur

Boeren & Buren, een netwerk dat consumenten en lokale producenten online samenbrengt, heeft hun platform nu ook in Zoetermeer gelanceerd. Aan de Voorweg, op de locatie van Groene Wij, is een ‘buurderij’ gestart. Marianne Bouma, de ‘burin’, heeft een bijzondere groep producenten bij elkaar gebracht. Op de website boerenenburen.nl bieden zij hun producten aan. Je bestelt hoe vaak je wilt, zonder verplichtingen of minimumbestelling.

Buurderij Zoetermeer is een lokale groep ambachtelijke producenten (de boeren) en consumenten (de buren). De ‘buren’ kunnen vrijblijvend lid worden van de buurderij en online hun boodschappen doen bij de ‘boeren’. Elke zaterdagochtend is er een afhaalmoment waarbij de buren en boeren elkaar ontmoeten bij Groene Wij.

Lekkers uit eigen regio
Op de buurderij vind je eerlijke producten uit je eigen regio, biologisch en ambachtelijk gemaakt. Groente en fruit, kaas, vers brood en gebak, vlees, vruchtensap, maar ook jam, meel, koffie en bier en kant-en-klaar maaltijden: het hele assortiment is te bestellen op de website. Je koopt rechtstreeks van de lokale boeren en ambachtelijke producenten, die zelf hun prijzen bepalen. Onze boeren werken kleinschalig en produceren zo biologisch, natuurlijk en duurzaam mogelijk. Het assortiment wisselt regelmatig en is afhankelijk van het seizoen en het aanbod. En omdat zij niet meer produceren dan iedereen bestelt, is er geen verspilling.

Hoe werkt het?
1. Ga naar boerenenburen.nl en wordt lid van Buurderij Zoetermeer
2. Maak een keuze, plaats je bestelling en betaal online
3. Haal je bestelling op bij Buurderij Zoetermeer (vanaf 1 december elke zaterdag van 10:00 tot 12:00 uur aan Voorweg 112, Zoetermeer)

De partners van Buurderij Zoetermeer
Boerderij ’t Geertje
Hoeve Biesland
Inproc Koffie en Thee
Lekker Brood
LVR Breweries
Molen de Hoop
Oma Appels Lekkernijen
Perenboomgaard Hof van Seghwaert
Samantaart
Studio Bims & Boems

Meer berichten