Dozy, Beaky, Mich and Tich sloten op waardige manier de laatste Sound of the Sixties avond af. Foto: Frank van Wijngaarden.
Dozy, Beaky, Mich and Tich sloten op waardige manier de laatste Sound of the Sixties avond af. Foto: Frank van Wijngaarden. (Foto: Frank van Wijngaarden)

Laatste Sound of the Sixties; 'Aan alles komt een eind'

Robbert Roos

De afgelopen 37 jaar verwelkomde Ruud van Wijngaarden en consorten maar liefst 457 bands en artiesten tijdens hun beroemde Sound of the Sixties avonden, gehouden op verschillende locaties in heel Zoetermeer. Maar aan alles komt helaas een eind. Op zaterdag 3 november werd Sound of the Sixties voor de allerlaatste keer georganiseerd.

Zoetermeer - Helemaal onverwachts komt het einde niet voor de werkgroep die de bekende avonden organiseerde. Toch is het een besluit wat met gemengde gevoelens genomen. "Het valt tegenwoordig niet mee om nog bands uit de zestiger jaren te boeken. Steeds meer bandleden van toen zijn inmiddels al behoorlijk op leeftijd of soms zelfs overleden. Dat fenomeen merken we ook bij onze bezoekers", legt Ruud van Wijngaarden, initiatiefnemer van het eerste uur die inmiddels ook 75 is, uit. "Dus hebben we nu de knoop maar definitief doorgehakt om te stoppen." Ruud kijkt met een goed gevoel terug op al die jaren, samengebracht in ruim 30 verschillende plakboeken. "Stuk voor stuk hoogtepunten." Al waren er bij het laatste optreden in Dekker Sport van de 300 aanwezigen zo'n 100 nieuwe bezoekers. Toch staan die aantallen in schril contrast met de hoogtijdagen in Locomotion met gemiddeld zo'n 1700 bezoekers. "De bands kosten elke keer een behoorlijk bedrag, dat moet wel uit de kaartverkoop worden opgebracht." Naast een kleine subsidie draaide de Sound of the Sixties avonden namelijk geheel op eigen kracht. In de afgelopen jaren werd gebruik gemaakt van verschillende locaties, naast Dekker Sport en Locomotion werden de avonden ook gehouden bij De Sniep, De Graanschuur en de toenmalige wijkcentra van Zegwaart en Meerzicht. Het publiek wist dan ook niet wat ze hoorden toen Ruud de beslissing tijdens de laatste avond met de formatie Dozy, Beaky, Mick en Tich meedeelde. "Is dit een slechte grap of zo?" klonk er uit het publiek. Maar niets is minder waar helaas. Toch komt er voor Ruud geen einde aan de muziek die al zo lang deel uitmaakt van zijn leven. "Op donderdag jam ik elke week met mijn zwager en nog een muzikant. Daar haal ik veel energie uit." Ook is hij als vrijwilliger betrokken bij CKC & Partners. "Misschien dat we daar in de toekomst iets kleinschaligers gaan doen, daarover zijn we nu nog in gesprek." Verder verzorgt Van Wijngaarden muziekavonden in een verzorgingstehuis en akoestische optredens.

Meer berichten