Foto: Robbert Roos

Nieuwe plaats gevonden voor vleugel in het Forum Café

Robbert Roos

Halverwege dit jaar werd de vleugel in het Forum in het Stadshart afgesloten voor het publiek. Het idee was goed, maar in de praktijk bleek niet ieder moment geschikt om muziek te maken. Een column over de situatie in deze krant zorgde voor veel discussie. Door de mensen van de Bibliotheek is er goed nagedacht over een alternatief en er is goed nieuws. Vanaf nu heeft de vleugel een nieuwe plek gekregen in het Forum Café.

Zoetermeer - De vleugel, die beschikbaar gesteld is door CKC & Partners staat er weer glimmend bij. Hij is door professionals van binnen en buiten onder handen genomen en weer helemaal in optima staat, klaar voor gebruik. Christina Lootens, coördinator van het Forum Café is erg blij met de nieuwe aanwinst. Die gaat vanaf nu voor veel gezelligheid zorgen. Het was even zoeken naar een geschikte plek. "Sinds een paar weken is het Forum Café weer geopend. Een plek waar ontmoeting en verbinding centraal staan. Muziek past daar prima bij." vertelt Merit van Breukelen, programmamanager van het Forum. "In het Forum Café gebeuren nu al veel dingen voor bewoners, maar we willen niet alles zelf bedenken. Het is juist leuk als er initiatieven vanuit de stad zelf komen." Vandaar dat zij dan ook een oproep doet aan de inwoners van Zoetermeer: "Heb je een leuk idee, wil je je passie voor een instrument delen, of herinneringen ophalen met leeftijdsgenoten? Dan willen wij graag met je in contact komen om te kijken naar de mogelijkheden in het Forum Café." Voorlopig zijn er twee open speelmomenten waarop de vleugel gebruikt kan worden. "Op zaterdag en zondag, van 17.00 tot 18.00 uur mag de vleugel vrij gebruikt worden door beginnende of gevorderde pianisten." Merit benadrukt dat dit pas een begin is. "We hebben bewust ruimte opengelaten in de programmering voor initiatieven van bewoners. Aan de hand van de initiatieven kijken we wanneer die het beste binnen de openingstijden van het Forum passen. Gelukkig zijn die erg ruim." voegt Merit snel toe. "Mocht er ruimte overblijven dan creëren we gewoon meer open speelmomenten. We willen onze bezoekers graag verrassen met bijzondere presentaties zoals bijvoorbeeld muziek." Bibliotheek en Forum Café zijn in erg geval erg blij met de nieuwe oplossing voor de vleugel en kijken uit naar de nieuwe initiatieven van bewoners. "Zolang ze maar uit de stad zelf komen."

Leuk idee?

Heeft u een leuk idee of initiatief? Dat kan pianospelen zijn, maar natuurlijk ook een andere passie. Mail dit dan naar forumcafe@forumzoetermeer.nl onder vermelding van uw naam en telefoonnummer. Wie weet staat u binnenkort zelf met uw act in het Forum Café.

Meer berichten