Foto:

RockArt museum in De Boerderij

Zoetermeer - Als het aan de fractie van D66 Zoetermeer ligt dan krijgt Zoetermeer er een nieuw museum bij. De partij dient vanavond tijdens het begrotingsdebat een motie in om bij de plannen voor De Boerderij de mogelijkheden te verkennen voor het huisvesten van (een deel van) de collectie van het RockArt-museum. In Hoek van Holland bevindt zich het Rock-Art museum, met een specifiek Haagse collectie, maar de ruimte om deze unieke collectie te huisvesten is beperkt.

Woordvoerder Cultuur Frank Schoonbeek: "Het RockArt-museum heeft in Hoek van Holland maar een beperkt oppervlak en de collectie is uitgebreid. Hoe mooi zou het zijn om dit RockArt-museum te koppelen aan ons pop-podium De Boerderij; elkaar versterkend, centraal goed bereikbaar en dichtbij Den Haag"

Cultuurpodium De Boerderij is een internationaal aansprekend pop-podium. Door een goede programmering staat de Boerderij in de top van de poppodia in Nederland. De Boerderij is dan ook ver buiten de grenzen van Zoetermeer bekend.

Fractievoorzitter Gernand Ekkelenkamp: "Door goed samen te werken met grote podia en de culturele instellingen in Zoetermeer zoals het Stadstheater en CKC heeft de Boerderij laten zien dat zij ook de niches in de markt goed weten te vinden."

Meer berichten