In het Tablet Café op het educatieplein (hoofdbibliotheek) werken ouderen gezelig samen op hun tablet. Foto Kees van Rongen
In het Tablet Café op het educatieplein (hoofdbibliotheek) werken ouderen gezelig samen op hun tablet. Foto Kees van Rongen (Foto: Kees van Rongen)

Vrijwilligers SeniorWeb willen ouderen helpen met computer

Kees van Rongen

"Veel ouderen zijn huiverig om de computer te gebruiken door alle verhalen rondom fraude. Hierdoor gebruiken ze de computer liever niet. Veilig gebruik leren maken van de computer is niet heel ingewikkeld. De vrijwilligers van SeniorWeb Zoetermeer helpen ouderen graag."

Zoetermeer - Sabine Wendling van Palet Welzijn komt als Sociaal Makelaar vaak ouderen tegen, die onvoldoende thuis zijn op de computer. "Hierdoor missen zij veel. De meeste informatie is tegenwoordig niet eens meer schriftelijk te krijgen, dus is het gebruik van internet bijna noodzakelijk. Via e-mail, skype en facebook is het gemakkelijker om contacten te onderhouden met (klein)kinderen, familie en vrienden. Internet vergroot uw wereld."

Hulp met computer, tablet of smartphone kunt u krijgen bij de vrijwilligers van SeniorWeb. "Voor vragen over computer, tablet of smartphone kunnen mensen terecht op het wekelijkse inloopspreekuur dondermiddag van 14.00 tot 16.00 uur op het educatieplein in het Forum (hoofdbibliotheek) aan het Stadhuisplein. U hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek of SeniorWeb," vertelt Wim Geers, voorzitter van SeniorWeb. "Zo'n 25 vrijwilligers helpen mensen bij problemen met hun computer. Daarnaast geven we cursussen op verschillende locaties in Zoetermeer. Voor een les van 2 uur betaalt u € 7,50. Dat bedrag is nodig om de kosten van zaalhuur en dergelijke te kunnen betalen. Overigens kunnen mensen gratis terecht in het Tablet Café, ook in de bieb, elke woensdag 14.00 tot 16.00 uur. Gezellig samenwerken op uw tablet en informatie opdoen. Een van onze nieuwe vrijwilligers is Robert Blom. Hij helpt elke dinsdag van 13.00 tot 15.00 uur ouderen met tablet of smartphone in het dienstencentrum Gondelkade. Een hele geduldige jongeman," vertelt Wim Geers.

Robert Blom heeft er heel veel plezier in om ouderen wegwijs te maken op hun computer. "Al moet ik het zestien keer uitleggen, dat maakt mij helemaal niets uit. Ik ben gewoon blij als ik mensen kan helpen," aldus Blom.

Aan de andere kant van Zoetermeer, Rokkeveen, in het Recreatiecentrum Nathaliegang 79 houdt Henk Verbeek elke vrijdag de inloopmiddag van 13.30 tot 16.00 uur.

Meer berichten