Uitbreiding (september 2018) van de daktuin van woonzorgcentrum Buytenhage Zoetermeer. Van de tuin komt veel plezier en de spierstruiken verhuisden naar de Geer & Goortuin beneden. Foto: Wilco Pot.
Uitbreiding (september 2018) van de daktuin van woonzorgcentrum Buytenhage Zoetermeer. Van de tuin komt veel plezier en de spierstruiken verhuisden naar de Geer & Goortuin beneden. Foto: Wilco Pot. (Foto: Wilco Pot)

Groeten uit het groen Tuinieren op het dakterras

"Na een lange hete en droge zomer was het tijd om de daktuin aan te passen aan het nieuwe seizoen. We mogen de tuin uitbreiden." Aldus Marian Wesdijk van IVN Zoetermeer genietend van tuin en dakterras bij Buytenhage.

Zoetermeer - De bewoners genoten van alle groen en bloemen en vele helpende handen die hebben gesleept met water. Gelukkig is er nu een regenton... nu nog wat regen! Wat is een nog handiger manier van water geven, minder belastend is en meer tegemoet komt aan de behoefte van de planten? Hier en daar bleek de beplanting wat aangepast te moeten worden en we misten nog wat kleurigs om in het winterseizoen op uit te kunnen kijken. We wilden er nog wat bakken bij hebben voor bij de woonkamer.
Bakken erbij zetten, volle bakken verschuiven en soms leeghalen, herverdelen. In de nieuwe bakken zijn vuurdoorns geplant. Vogels zijn dol op de knaloranje bessen en dat is leuk om naar te kijken. Best bijzonder: van de vaste planten van de voorjaarsbeplanting was alles nog in leven en soms enorm gegroeid! Winterviolen, chrysanten en loodkruid en heide zijn er weer bloeiers van het seizoen zijn toegevoegd. Voor het 'herfst/winter' idee ga ik op zoek naar een spruitkool en een boerenkool...

Meer berichten