v.l.n.r.: Rob Wijsman, Kees Boerkamp en Adrie in't Veld
v.l.n.r.: Rob Wijsman, Kees Boerkamp en Adrie in't Veld (Foto: )

"Klaverbladloop blijft lokaal"

Nico Mos

Op zondag 11 november staat voor de 42e keer de Klaverbladloop op de agenda en ook nu weer stromen de inschrijvingen binnen. Adrie in 't Veen, verantwoordelijk voor pr zaken en de leden Rob Wijsman en Kees Boerkamp blikken alvast vooruitgeblikt op dit grootse evenement.

Zoetermeer - Adrie: "IIion en Klaverblad is een ijzersterke combinatie. Daar is Ilion echt trots op. De Klaverbladloop is een inmiddels een begrip." Kees: "Het streven is en blijft dat de Klaverbladloop er is voor alle lopers en niet alleen voor de toppers. Vroeger werden toppers gehaald en betaald, maar dat doen we niet meer. Want dan krijg je (echte) broodlopers en daar is deze Klaverbladloop niet voor bedoeld. We betalen bewust niet, maar proberen altijd wel een paar toppers aan te trekken door hen extra faciliteiten te verlenen, maar geen luxe comfort. Voor de jongeren onder ons zijn er prijzen om het lopen leuk te maken. Er is een jeugdloop vanaf 6 jaar en die is 1 kilometer. Daarnaast hebben we de 5, 10 en 15 kilometer. Die laatste is tevens een wedstrijdloop". Adrie en Kees: "Ook scholen worden benaderd om mee te doen. Er zijn scholen die meedoen, omdat de gymleraren de kinderen enthousiast weten te maken. Dat mondt dan uit in een soort scholencompetitie". Adrie: "Vorig jaar hadden we 1200 inschrijvingen. We hebben de intentie om (door) te groeien. We streven naar maximum 1500 deelnemers. Het moet wel een lokale loop blijven die regionaal uitstraalt. De organisatie moet dicht bij de loper (blijven) staan, waar ook het parcours een rol in speelt". Kees: "Ook proberen wij de in Zoetermeer gevestigde bedrijven te enthousiasmeren om mee te doen met hun werknemers".

Inschrijven

Inschrijven kan via www.ilion.nl. Ook op 11 november kan er nog worden ingeschreven toto 10:30 uur. De start van de 1 km loop is om 10:45 uur, de andere afstanden starten vanaf 11:30 uur. Naast de deelnemers werken er ook zo'n 80 vrijwilligers aan mee die dag.

Meer berichten