Veel schrijftalent. Foto: Richard Jetten
Veel schrijftalent. Foto: Richard Jetten (Foto: Richard Jetten)

Scholieren schrijven spannende verhalen

Zoetermeer - Afgelopen zondag tijdens het Boekenfestival in het Stadstheater werden de prijzen uitgereikt van de Scholieren Schrijfwedstrijd die door het Nederlands Thrillerfestival werd gehouden.
De jury had een flinke kluif aan het doornemen en beoordelen van de bijna 150 ingezonden verhalen. Verhalen die door scholieren waren geschreven, nadat zij een workshop hadden gekregen van Laurens de Groot, de Man met Koffer, die de prijsuitreiking presenteerde.
Vijf verhalen kwamen op de short list terecht. Olivia Esquivel Ccala en Jasmijn Hilgenga kregen een eervolle vermelding. En de drie prijzen gingen naar Larissa Schrama (Eerste prijs voor haar verhaal Opgesloten in de school ), Dean Hinsbeeck (tweede prijs voor zijn verhaal Wolven?) en Samira van Hinte die derde werd met Ga niet in de tram!
Alle vijf genomineerde verhalen zijn inmiddels verschenen in een geschenkenboekje dat op de lagere scholen wordt verspreid. In dit boekje is tevens de long list opgenomen van de overige zes genomineerde schrijvertjes.
De kinderen kregen aanmoedigende woorden van de presentator. "Denk erom: ik eindig met twee woorden" aldus Laurens de Groot tijdens de prijsuitreiking. "Blijf schrijven!". Wie weet wat voor spannends we volgend jaar tegemoet zien…….

Meer berichten