Achtstegroepers actief op Super8dagen ONC Clauslaan

Honderden achtstegroepers werden donderdag 1 en vrijdag 2 november verwelkomd op de rode loper bij het Oranje Nassau College (ONC) Clauslaan. Zij hadden de hoofdrol tijdens de traditionele Super8dagen. Op deze dagen komen leerlingen van de Zoetermeerse en regionale basisscholen een kijkje nemen op het ONC om zo een beeld te krijgen van wat de school allemaal te bieden heeft.

Talent

Van zang, dans en jumptechnieken tot toneel en film, de openingsshow liet meteen al zien welke talenten je op het ONC allemaal kunt ontwikkelen. De school heeft hiervoor TalentTOTAAL op het programma staan. En ook buiten lestijd kunnen de leerlingen hun talent ontwikkelen tijdens de SeeYOU-workshops. Na de opening volgden de leerlingen allerlei actieve lesjes. Timmeren bij Techniek bijvoorbeeld, kokkerellen en nagels verzorgen bij Zorg & Welzijn, logo’s ontwerpen bij Economie en Ondernemen, klimmen en boogschieten Bij Sport & Bewegen. Want dat is waar de school voor staat: actief leren en veel doen.

Actieve mavo

Ook op de mavo leren de leerlingen actief. Jan Willem Hartmann, teamleider onderbouw: “Als je bij wiskunde leert over diameters en meteen met fietswielen aan de slag gaat, dan onthoud je de stof veel beter.” Uit voorgaande jaren blijkt de actieve mavo een succes. “Met een mavo-advies haal je bij ons, als je natuurlijk je best doet, gegarandeerd je mavo-diploma”, vertelt Hartmann. “Daarnaast hebben we ook een Masterclass Kader voor leerlingen met een kader-advies die misschien toch de mavo aankunnen. En kun je na een jaar mavo toch naar de havo, dan stroom je zo door naar de ONC-vestiging aan de Parkdreef. Onze leerlingen hebben dus nog even de tijd om te ontdekken welk niveau echt bij hen past.”

Enthousiast

De achtstegroepers gingen in ieder geval enthousiast en met een tas vol zelfgemaakte werkstukjes weer terug naar hun basisschool. Ze zijn veel te weten gekomen over de opleidingen, de vakken en de mogelijkheden op ONC Clauslaan. In januari is er nog een derde Super8dag. Ook opent de school dan haar deuren tijdens de informatieavonden en het Open Huis. Leerlingen die de school in bedrijf willen zien, kunnen zich aanmelden voor ONC in actie.

Meer berichten