Great War memorabilia - photograph medals and birth certificate
Great War memorabilia - photograph medals and birth certificate (Foto: grandaded)

Cultuurlezing over Eerste Wereldoorlog

Zoetermeer - Zondag 11 november is het precies 100 jaar geleden dat er officieel een eind kwam aan de Eerste Wereldoorlog. Speciaal voor deze gelegenheid verzorgt Eric Klarenbeek op deze dag een bijzondere cultuurlezing over het einde van de Eerste Wereldoorlog. Hij houdt zich vooral bezig met de vraag wat er nà 11-11-1918 nog allemaal gebeurde. In België en Frankrijk zwegen weliswaar de wapens en kwam WOI officieel tot een einde middels de wapenstilstand, maar elders in Europa ging het bloedvergieten door. Ook de honger en andere vormen van ellende stopten niet op die dag. Met name in Oost-Europa was het nog lang zeer onrustig in de omringende landen. Welke oorzaken lagen daaraan ten grondslag?

Deze cultuurlezing, samen met de Volksuniversiteit, is de laatste activiteit in de maand van de Geschiedenis. De lezing vindt plaats in het Forum en start om 11.00 uur en duurt tot ca. 12.30 uur.

Kaarten € 10,- (leden) € 12,50 (niet leden) zijn online verkrijgbaar op www.bibliotheek-zoetermeer.nl of aan de balie in de vestigingen van Bibliotheek Zoetermeer.

Meer berichten