Foto:

Enthousiasme spat van het toneel af bij musical All Stars

Hélène Ouwerkerk

Hoe krijg je mannen naar een musical. Nou bijvoorbeeld door de musical over voetbal te laten gaan. En als er dan in de foyer ook nog tafelvoetbaltafels staan dan is het uitje compleet en weet je als producent ook de mannen die niet van musicals houden naar het theater te trekken.

Zoetermeer - Oké deze schets alsof alle mannen niet van musicals houden is misschien een beetje generaliserend maar dat is de musical All Stars ook. De mannen in de voorstellingen maken flauwe grappen over vrouwen en sex, de vrouwen zijn schreeuwende bitches die niet weten wat buitenspel is en hun mannen hun voetbalpleziertje niet gunnen. Maar generaliserend betekent niet dat All Stars een slechte musical is. Integendeel zelfs. Wie heeft genoten van de televisieserie en de film zal ook deze musical-editie in zijn hart sluiten. Het stelletje losgeslagen gasten van Swift Boys 8 is zeker amusant te noemen en er valt genoeg te lachen. De mannen spelen met een enorm enthousiasme en weten dat ook over te dragen op de zaal. Hilarisch is bijvoorbeeld de douchescène waar de mannen dollen in de douche en een aantal kerels niet schuwen om compleet bloot over het podium te dansen. Behalve lachen valt er ook veel te genieten en hebben de makers een goede balans gevonden tussen lachen en het serieuzere werk. Zo hebben Thomas Acda (die in de serie en de film zelf nog een Swift Boy was) samen met David Middelhof prachtige liedjes geschreven. Een goed voorbeeld daarvan is het gevoelige en tragische 'Buitenspel' dat Kees Boot, de vader van Johnny zingt over zijn handicap. verder wordt het uit de kast komen van de homofiele Bram, een goede rol van Alex Hendrickx goed gebracht en laat Jim Bakkum als Hero een gevoelige filosofische jongen zien.

Is alles geweldig aan deze musical? Dat ook weer niet. Het vele geschreeuw gaat soms een beetje irriteren en hoewel de acteurs met verve acteren, is de zang erg onder de maat. De heren zijn kennelijk niet vanwege hun vocale talent gecast. Een uitzondering hierop vormt Jim Bakkum die erg mooi zingt. Vooral de bekende hitsong 'Toen ik je zag' wordt door Bakkum fraai ten gehore gebracht.

Kortom, All Stars de musical staat als een huis en is een aanrader voor een gezellige theateravond vol humor en energie. De musical heeft echter ook mooie momenten om even bij stil te staan bij lastige thema's in het leven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden