Horecaondernemers Anneke en Glenn: "Eerst zeggen we heel hard nee, en dan doen we het toch"

De Verleiding, Tot Zo! Eten en Drinken, de Parasol en binnenkort een nieuwe pannenkoekenboerderij. Anneke: "Elke keer zeggen we 'nee' als we de vraag krijgen een nieuwe horecazaak te openen. Maar dan worden we verliefd op het pand en de locatie en dan doen we het toch."

Je zult vast weleens in één van de restaurants van Anneke en Glenn gegeten hebben. "Veel Zoetermeerders kennen ons de vroegere Parasol in het Woonhart en van De Verleiding. Achttien jaar lang genoten onze gasten in onze zaak tegenover het politiebureau van verse koffie en heerlijke maaltijden. Toen werden we gevraagd een nieuw restaurant te openen in winkelcentrum Oosterheem. Met Tot Zo! Eten en Drinken bieden we een menukaart vol wereldse gerechten die je onbeperkt kunt eten", legt Anneke uit.

Onbeperkt eten van kleine gerechtjes is hot, merkt het horecapaar. "Bij ons kun je voor 29,50 euro per persoon onbeperkt genieten van ruim 30 wereldse gerechtjes en huisgemaakte nagerechten. Al bestel je 30 keer biefstuk: dat maakt dus niet uit", legt Anneke lachend uit. "Je wordt bediend aan tafel want we hebben geen buffet. Service met een glimlach en klantvriendelijkheid vinden we heel belangrijk."

In het restaurant runt Anneke ook Rêveries Mode en Sieraden. "Tussen het eten door kun je hele leuke mode en sieraden shoppen. Ik begon hobbymatig sieraden te verkopen in het restaurant en dat is nu uitgemond in een goedlopende modezaak. Onze gasten waarderen dit concept."

Eigenlijk wilde Anneke haar modezaak uitbreiden maar toen deed de kans zich voor dat de bekende Indonesische kok Musa voor Anneke en Glenn kon gaan werken. "We zijn dol op authentiek Indonesisch eten zoals je op Bali kunt eten en we wilden graag een Indonesisch restaurant openen. Eén deel van restaurant Tot Zo! Eten en Drinken is nu ingericht als toko. Voor een paar euro per gerecht stel je je eigen rijsttafel samen."

En of Tot Zo! Eten en Drinken, Tot Zo! Indonesia en Rêveries nog niet genoeg is: het ondernemersduo opent in november Seinpost Gastrobar Indonesia in Scheveningen en een nieuw pannenkoekenrestaurant in Zoetermeer. "We konden het pand van de voormalige Seinpost in Scheveningen overnemen. Een prachtige plek waar ik verliefd op ben geworden. Dat wordt dus ook een Indonesisch restaurant. En in maart volgend jaar openen we een nieuwe pannenkoekenboerderij bij Stadsboerderij het Buitenbeest. Je kunt dan lunchen en dineren tussen de dieren. Dit zal Zoetermeer heel leuk vinden."

Lees ook:

Dit is leuk! Eindelijk krijgt Zoetermeer weer een pannenkoekenboerderij. Bij Stadsboerderij ... Marijke Helsloot - Geplaatst op 11 oktober 2018

9 x All You Can Eat in Zoetermeer

Soms heb je gewoon even zin om onbeperkt te kunnen eten. Bijvoorbeeld omdat je met je hele f... Redactie indebuurt Zoetermeer - Geplaatst op 6 juni 2018

Dit artikel komt van indebuurt.nl/zoetermeer. Meer inspirerende verhalen over Zoetermeer lezen? Ga dan naar de site.

Meer berichten