De jongste judoka's van Yotosama
De jongste judoka's van Yotosama (Foto: John Zwalve)

Judo en Jiu-Jitsu Prijzen Yotosama!

Afgelopen weekend was het weer erg druk voor de wedstrijdselectie, zo was Yotosama aanwezig op het Beren Judo Toernooi, het Amerhal Judo Toernooi en op de German Open Jiu-Jitsu Grand Slam en niet zonder succes!

Op het Beren toernooi wisten naast de wedstrijdleden ook de pukkies (4-6 jaar) op hun eerste judotoernooi buiten Yotosama goed voor de dag te komen. De Prijzen van Yotosama: 1e Jessey Jhagroe, Mike Bolleboom, Melvin de Jong, Fenne Stam en Demi van Winden. 2e Jolie Fransen, Iano van Etten, Marit Meijer, Noah Hendriks, Giana Deinum, Jaël Lagemaat, Josephine Rommelse, en Mika Scherpenzeel. 3e Milan van ’t Veer, Tygo Bosman, Duncan de Jong en Lars Harps.

Op het Amerhal Judotoernooi waar de meer ervaren wedstrijdleden van Yotosama aanwezig waren wist Tim Brabander het Goud te veroveren! Yewande Bosdijk, Hugo Flink, Amy van Poelgeest, Gwen van Poelgeest en Kevin Hippe behaalden het Brons. Lars Harps, Rick Jansen en Jaimy Kat grepen net naast brons.

Ook voor Anne van der Brugge was er Brons op de German Open Grand Slamp Jiu-Jitsu Senioren wat het laatste kwalificatie toernooi was voor het WK wat eind november in Zweden gehouden wordt. In de klasse -62 kg startte Anne erg stroef tegen de Francaise Giet, ze moest een verlies incasseren en kon via de herkansingsronde nog slechts het Brons veroveren. Via zeges op Peter (Dui), Siter (Slo), Perrine (Mrt) en Walotek (Pol) deed Anne dat ook en maakt hiermee goede kans om geselecteerd te worden voor het WK Senioren in Zweden. Eerst zal ze nog aantreden voor Nederland op het EK Junioren en Aspiranten in Bologna, Italië waar ook Clubgenootjes Kars van den Boogaard (-60 kg) en Tom Molenaar (-69 kg) aan deelnemen.

Meer berichten