Foto: Semjon Kuijk

Zoetermeerder Semjon schrijft eerste thriller 'De Ontmanteling'

Wat als een grap aan de bar ontstond, is uitgegroeid tot een echte thriller. Zoetermeerder Semjon werkt al jaren binnen de verzekeringsbranche. Dat daar de inspiratie zou ontstaan voor een ijzingwekkend verhaal hadden hij en zijn collega's nooit bedacht. "Ik ben benieuwd wat zij van mijn boek De Ontmanteling vinden. Eigenlijk vind ik dat nog spannender dan het verhaal zelf."

Semjon zat een paar jaar geleden met een vriend aan een bar en na een paar biertjes besloten ze voor de grap allebei een boek te gaan schrijven. "Al drinkend bedachten we een rode draad en de volgende dag ben ik direct aan de slag gegaan. Die rode draad ben ik halverwege het schrijfproces kwijt geraakt. Het verhaal is compleet anders geworden", vertelt Semjon lachend.

Al 20 jaar lang werkt Semjon binnen de verzekeringsbranche. Juist daarom koos hij zijn werkplek als dé locatie waar het verhaal zich afspeelt. Semjon vertelt: "Het verhaal is opgebouwd rondom een verzekeringsmaatschappij. Het is dé dekmantel voor cocaïnehandel."

De hoofdpersoon Chad werkt bij dit bedrijf maar heeft geen idee wat voor wit was-praktijken er gebeuren. Totdat een bevriende undercover-agent hem daarvan op de hoogte brengt. Chad raakt betrokken bij de undercoveroperatie waarbij ze proberen een drugsbaas te pakken te krijgen.

"De tweede verhaallijn gaat over een hoge baas in het kartel die meer geld wilt van de drugsbaas. Die personen en verhaallijnen komen samen op het einde. Met een zeer spannend einde", al zeg ik het zelf.

Het artikel loopt door onder de foto

De Zoetermeerder schreef vanuit zijn woning in Oosterheem zijn boek De Ontmanteling terwijl zijn vrouw Alexandra studeerde en zijn twee jonge kinderen op bed lagen. "Al met al heb ik 2,5 jaar over mijn boek gedaan. Het creatieve proces vind ik fantastisch en de verhaallijn moest helemaal kloppen. Anderen, die mijn stukken hebben gelezen, zijn heel enthousiast. Ze hebben mijn verhaal in één keer uitgelezen want ze vonden het superspannend. Trots ben ik op het resultaat."

Het thrillerdebuut 'De ontmanteling' van Semjon van Kuijk is vanaf vrijdag 5 oktober te bestellen bij iedere boekhandel, bij Boekscout.nl en bij Bol.com met ISBN-nummer is 978-94-022-4799-2. Het boek kost 22,50 euro inclusief verzendkosten.

Heb je weleens een brommobiel in Feyenoord-uitvoering door Zoetermeer zien rijden? De omgebo... Marijke Helsloot - Geplaatst op 12 september 2018

Ron Jenner heeft bijna elke Zoetermeerder weleens voor zijn lens gehad

Je zult 'm vast weleens tegen het lijf zijn gelopen. Met een camera en statief druk in de we... Marijke Helsloot - Geplaatst op 25 september 2018

Dit artikel komt van indebuurt.nl/zoetermeer. Meer inspirerende verhalen over Zoetermeer lezen? Ga dan naar de site.

Meer berichten