Een oogcomputer kan kinderen met een handicap helpen.
Een oogcomputer kan kinderen met een handicap helpen. (Foto: )

Sponsorride voor Bolsterberg

Zoetermeer - Van Herwerden Way to Bike, Kiwanis Zoetermeer en Stichting Leergeld bundelen hun krachten om een oogbesturingscomputer te realiseren voor lichamelijk beperkte kinderen in kinderdienstencentrum De Bolsterberg. Met een sponsorride op 14 oktober bij Ayers Rock in Zoetermeer willen de organisaties zoveel mogelijk geld ophalen voor dit goede doel.

Op een oogbesturingscomputer kunnen communicatie-programma's en spelcomputers bestuurd worden door oogbewegingen. Met dit apparaat worden kinderen die bijvoorbeeld nauwelijks kunnen bewegen of praten in staat gesteld zichzelf uit te drukken.

Met de sponsorride op 14 oktober hopen de organisaties het bedrag op te halen waarmee zij tenminste één computer aan De Bolsterberg kunnen schenken. De sponsorride is een MTB-veldtoertocht bij Ayers Rock van 24 en 48 kilometer en deelnemers kunnen zich laten sponsoren door familie, vrienden en collega's. Voor de jonge bezoekers wordt door Stichting Leergeld op deze dag ook een speciale kids clinic verzorgd.

Meedoen

Wilt u meedoen met de sponsorride en een bijdrage leveren aan dit goede doel? Dat kan nog steeds. Op http://www.herwerdenkiwanissponsorride.nl/ vindt u meer informatie en kunt u zich inschrijven.

Meer berichten